Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Valori ale romanilor in postcomunism

Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din Sibiu organizează o masă rotundă cu tema: Valori ale românilor în postcomunism.

Manifestarea se desfăşoară în cadrul seriei de dezbateri România politică şi constituie una din activităţile proiectului Reconstrucţia identitară a tinerilor de etnie română şi maghiară sub impactul manelizării. Consecinţe asupra implicării sociale, civice şi politice, finanţat prin Grantul CNCSIS PNII-RU-TE_82 (2294/04.08.2010).

Care sunt valorile românilor după 20 de ani de postcomunism? În ce măsură schimbarea valorilor politice, sociale sau economice este dublată de schimbări comportamentale semnificative? Putem vorbi despre valori sau, mai degrabă, despre pseudo-valori? Care sunt schimbările valorice din modelul identitar al tinerilor de azi? Cum influenţează modelul cultural al tinerilor implicarea civică şi politică a acestora? Pornind de la studii cantitative sau calitative, vom încerca să găsim răspunsuri la aceste întrebări sau la altele, izvorâte din reflecţiile prilejuite de întâlnirea noastră.

Suntem convinşi de faptul că participarea dumneavoastră va contribui la succesul evenimentului. Împreună putem pune idei în dialog pentru a înţelege mai bine fenomenele sociale ale postcomunismului românesc.

Vă aşteptăm joi, 21 octombrie 2010, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 34, et. II, sala 201, de la orele 17.00.

Masa rotundă va fi precedată de lansarea volumului Capital social şi valori democratice în România, autor Dragoş DRAGOMAN, apărută la Editura Institutul European.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus