Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Contra: Consider ca Vointa Sibiu e cel mai dificil adversar din optimile Cupei Romaniei

Antrenorul-jucător al echipei FC Timişoara, Cosmin Contra, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că el consideră adversarul din optimile Cupei României, formaţia din Liga a II-a, Voinţa Sibiu, cea mai periculoasă grupare pe care putea să o întâlnească, transmite corespondentul Mediafax.

"Toată lumea consideră că avem meciul cel mai uşor. Din punctul meu de vedere, avem meciul cel mai greu. Jucăm împotriva unui adversar de Liga a II-a, a unui adversar care nu are nimic de pierdut. Întotdeauna un adversar de categorie inferioară îşi dă viaţa pe teren când joacă cu cineva din Liga I. Este o echipă care primeşte greu gol iar pe fază ofensivă au jucători care pot pune probleme mari în deplasare. O să încerc să intru cu cel mai bun 11 pe care pot să-l aliniez, dar ţinând cont şi de partida din campionat, cu FC Braşov. Nu vreau mâine o surpriză majoră în Cupa României iar noi să fim victimele", a spus Contra.

Cosmin Contra a precizat că atitudinea jucătorilor săi va fi determinantă în partida cu Voinţa Sibiu. "La un meci ca acesta contează mult atitudinea. Din punct de vedere valoric, suntem mult peste Voinţa, dar dacă nu ai atitudine, nu-ţi respecţi adversarul, nu alergi la fel de mult, se echilibrează valoarea. Prin muncă, sacrificiu, concentrare la meci, se egalează valoarea. În fiecare zi se întâmplă surprize în campionatele puternice şi asta cred că ţine doar de motivaţie", a mai spus el, care a precizat că l-a nemulţumit atitudinea jucătorilor săi din prima repriză a meciului cu Universitatea Cluj dar a fost mulţumit de a doua parte a jocului.

Antrenorul secund al echipei FC Timişoara, Valentin Velcea, a menţionat că Voinţa Sibiu are un joc diferit de al majorităţii formaţiilor din Liga a II-a. "Este un meci tipic de Cupa României. Aş vrea să atrag atenţia întregii noastre grupări să nu subestimăm adversarul. Voinţa este un adversar care evoluează în Liga a II-a, dar în teren se exprimă cu totul altfel. Îi cunoaştem antrenorul, care ştim că le cere să joace un fotbal curat şi ofensiv. Problema noastră majoră rămâne faţă de un meci de Cupa României, faţă de un adversarul mai slab cotat. Cred că ar trebui să-i tratăm cu maximă seriozitate şi n-aş vrea să mă gânesc că am putea avea o surpriză neplăcută", a spus Velcea.

Fundaşul central al echipei FC Timişoara, Ovidiu Burcă, a declarat că el şi coechipierii săi sunt obligaţi să câştige partida din optimile Cupei României - Timişoreana, cu Voinţa Sibiu, transmite corespondentul Mediafax. "Va fi un meci foarte important pentru noi, pentru Timişoara, pentru viitorul Timişoarei. Spun asta pentru că suntem nevoiţi, chiar obligaţi, să-l câştigăm. Timişoara îşi doreşte foarte mult anul ăsta. Cel puţin noi, jucătorii, ne dorim să câştigăm unul dintre cele două trofee. Cupa României poate fi o modalitate mai uşoară de a accede într-o cupă europeană", a spus Burcă.

FC Timişoara va întâlni, marţi, de la ora 18.30, pe teren propriu, formaţia Voinţa Sibiu, într-un meci contând pentru optimile de finală ale Cupei României, care va fi transmis de Sport.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus