Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Vor sa inregostreze visele

Cercetătorii sunt de părere că în viitorul foarte apropiat vor reuşi să înregistreze şi să interpreteze visele oamenilor. De asemenea, ei susţin că au dezvoltat un sistem care le permite să înregistreze mai multe detalii ale activităţii cerebrale, relatează The Telegraph.
În prezent, singura modalitate de a accesa visele unei persoane este ca psihologii să le solicite să relateze imaginile văzute, iar apoi să încerce să le analizeze. Dr Moran Cerf, originar din Franţa, speră că, în curând, va fi posibilă compararea amintirilor referitoare la înlănţuirea de imagini din timpul somnului unui om cu o hartă electronică a activităţii sale cerebrale.
„Până acum, nu s-a găsit un răspuns clar care să explice de ce visează oamenii. De asemenea, vrem să aflăm când anume se formează aceste vise. În timpul somnului sau în momentul în care ne trezim?”, a declarat dr. Cerf.
Pentru acest studiu, specialiştii au analizat datele colectate de la câţiva pacienţi care aveau implantaţi electrozi în cutia craniană, cu scopul de a le monitoriza starea şi a-i trata în urma unui atac cerebral. Următorul pas pe care îşi doresc să îl atingă experţii este acela de a citi gândurile persoanelor aflate în comă şi incapabile să comunice.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 279

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus