Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Licitatia de la Dealul Daii, contestata

Atribuirea lucrărilor pentru reabilitarea celor 6,1 km de drum care suferă de alunecări de teren în zona Dealului Dăii va trebui să mai aștepte. În urma deschiderii ofertelor și a stabilirii unui câștigător, decizia reprezentanților Consiliului Județean Sibiu (beneficiar al lucrărilor) a fost contestată de două dintre firmele participante. Contestația a fost depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar hotărârea acestei instanțe este așteptată până, cel târziu, pe 20 noiembrie. Această decizie, însă, mai poate fi contestată iarăși la Curtea de Apel de la Alba, fapt ce ar amâna atribuirea lucrărilor cu cel puțin 30 de zile.
În urma deschiderii ofertelor pentru lucrarea de pe Dealul Dăii, cea mai bună ofertă financiară a fost a timișorenilor de la SC Confort SA, care au solicitat pentru lucrare aproximativ zece milioane de lei, deși lucrarea a fost estimată la o valoare de peste 23 de milioane de lei.
Imediat după oferta celor de la Confort s-a situat cea a firmei Drum Serv din Târgu Mureş. Cât priveşte oferta depusă de consorţiul condus de Comtram, grup de firme care lucrează în prezent pe restul şantierul drumului Sibiu-Agnita, aceasta se situează undeva la jumătatea clasamentului ofertelor financiare depuse în licitația amintită.
Pentru finalizarea tronsonului licitat, caietul de sarcini prevedea un termen de 12 luni de la data semnării contractului. Inițial, cei 6,1 km de drum ar fi trebuit reabilitați în cadrul contractului semnat de CJ Sibiu cu grupul de firme Comtram – DPC – Sinecon și ConA. Însă, după demararea lucrărilor, constructorii au reclamat faptul că proiectarea reabilitărilor a fost eronat întocmită pentru porțiunea de drum ce traversează Dealul Dăii. Proiectele inițiale nu luau în calcul alunecările de teren de pe porțiunea respectivă.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus