Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Marile santiere la drumurile din Sibiu, finalizate anul acesta

Cele mai multe străzi aflate în lucru în această toamnă vor fi finalizate până la venirea zăpezii, asigură reprezentanții municipalității. În câteva cazuri, însă, lucrările vor îngheța în stadii care să permită, totuși, circulația: fie prin așternerea stratului de binder, fie doar prin cea a stratului de piatră spartă.

Pe strada Târgul Fânului lucrările au început în luna iulie a acestui an, când s-a înlocuit canalizarea pluvială. Această lucrare a fost foarte complexă dată fiind adâncimea mare de amplasare a ţevilor: șase metri. Pe această stradă a fost de asemenea înlocuită reţeua de apă. SC DPC SA a demarat la începutul lunii octombrie lucrările de amenajare a infrastructurii rutiere, lucrare care a presupus refacerea straturilor de balast, piatră spartă şi binder, crearea unei insule mediane care separă sensurile şi crearea a două sensuri giratorii la intersecţiile cu străzile Viitorului şi respectiv Nicolae Teclu. În prezent SC DPC lucrează la finalizarea trotuarelor şi urmează ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie efectuate şi marcajele rutiere.

Pe strada Ocnei reţeaua de canalizare pluvială a fost deja reabilitată iar SC DPC SA va executa refacerile pe carosabil doar pe porţiunile afectate.

Pe strada Nicolae Teclu s-a reabilitat reţeaua de apă. Pentru a reface straturile asfaltice afectate de lucrări, SC DPC SA a început frezarea straturilor de suprafaţă şi urmează să toarne un nou strat de asfalt pe întreaga suprafaţă a străzii.

Pe strada Rusciorului se mai află în execuţie un tronson scurt situat între strada Lungă şi Eschile. În această săptămână s-a turnat primul strat asfaltic şi urmează şi stratul asfaltic de suprafaţă în următoarele zile, constructorul finalizând astfel întreaga investiţie.

Lucrările pe strada Democraţiei sunt deja finalizate pe carosabil până la stadiul de binder (primul strat asfaltic) şi urmează să se efectueze lucrările de amenajare a trotuarelor.  

Pe strada Verzăriei lucrările la carosabil au fost finalizate până la stadiu de binder. Constructorul urmează să toarne stratul de uzură pe carosabil. Trotuarele sunt la stadiu de beton.

Pe strada Căprioarelor lucrările la reţeaua de apă au fost finalizate. Constructorul urmează să înceapă aşternerea stratului de balast pentru a începe amenajare straturilor rutiere ale străzii.

Şi pe strada Ţiglari lucrările avansează într-un ritm bun. Tronsonul II al acestei străzi a intrat recent în lucru, primul tronson fiind finalizat la sfârşitul lunii octombrie.

O nouă lucrare pregătită pentru anul următor este reabilitarea Căii Turnişorului. Deocamdată pe această stradă s-a început reabilitarea reţelei de apă pe tronsonul dintre strada Mihail Kogălniceanu şi trecerea la nivel cu calea ferată. Pe acest tronson canalul pluvial a fost deja reabilitat.

Anul acesta au fost finalizate 10 străzi: străzile Rusciorului, Siretului, Bielz şi Moldoveanu, patru lucrări de foarte mari dimensiuni, strada Turda, foarte importantă pentru zona industrială vest şi străzile Hegel, Aleea Călăreţilor, Cezar Bolliac, Solidarităţii şi Câmpului care, chiar dacă sunt de mici dimensiuni sunt foarte importante pentru locuitorii cartierelor respective. Acestor străzi finalizate se adaugă cele care încă sunt în lucru şi pe care le-am menţionat cu alte ocazii.

„Chiar dacă acesta a fost un an de criză am reuşit să ducem la bun sfârşit lucări pe o serie de străzi din cartierele sibiene. Acest fapt este cu atât mai important, cu cât fondurile pentru aceste lucrări sunt provenite exclusiv din bugetul local.”  a declarat primarul Klaus Johannis, într-un comunicat de presă.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

[email protected], [email protected]

Acum 13 ani

TOATE CAPACELE DE LA GURILE DE CANAL AFLATE PE STRADA SIRETULUI POCĂNE ÎNGROZITOR DE PUTERNIC DE FIECARE DATĂ CÂND TRECE O MAȘINĂ PESTE ELE. PE STRADA SIRETULUI LOCUIESC FAMILII CARE PLĂTESC IMPOZITE LA PRIMĂRIE ȘI CARE AU ȘI COPII MICI ȘI BĂTRÂNI CARE AU NEVOIE DE LINIȘTE. DACĂ VREUN ȘEF DIN PRIMĂRIE CITEȘTE ACEST COMENTARIU AR TREBUI SĂ SE SESIZEZE! ALOOOO, DOMNULE PRIMAR IOHANNIS, DOMNULE VICEPRIMAR POPA ŞI DOAMNĂ VICEPRIMAR FODOR, SE SESIZEAZĂ CAREVA DINTRE DUMNEAVOASTRĂ DESPRE DISCONFORTUL CREAT LOCUITORILOR ÎN URMA AŞA–ZISEI \"MODERNIZĂRI\" DE PE STRADA SIRETULUI? SĂ LE FIE RUŞINE FIRMELOR CARE AU LUCRAT PE STR. SIRETULUI!!!!
Raspunde

[email protected], [email protected]

Acum 13 ani

TOATE CAPACELE DE LA GURILE DE CANAL AFLATE PE STRADA SIRETULUI POCĂNE ÎNGROZITOR DE PUTERNIC DE FIECARE DATĂ CÂND TRECE O MAȘINĂ PESTE ELE. PE STRADA SIRETULUI LOCUIESC FAMILII CARE PLĂTESC IMPOZITE LA PRIMĂRIE ȘI CARE AU ȘI COPII MICI ȘI BĂTRÂNI CARE AU NEVOIE DE LINIȘTE. DACĂ VREUN ȘEF DIN PRIMĂRIE CITEȘTE ACEST COMENTARIU AR TREBUI SĂ SE SESIZEZE! ALOOOO, DOMNULE PRIMAR, DOMNULE VICEPRIMAR POPA ŞI DOAMNĂ VICEPRIMAR FODOR, SE SESIZEAZĂ CAREVA DINTRE DUMNEAVOASTRĂ DESPRE DISCONFORTUL CREAT LOCUITORILOR ÎN URMA AŞA–ZISEI \"MODERNIZĂRI\" DE PE STRADA SIRETULUI? SĂ LE FIE RUŞINE FIRMELOR CARE AU LUCRAT PE STR. SIRETULUI!!!!
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

cand se reface sensul giratoriu de pe Sacel - Litovoi? Cei de la Apa Canal au sapat, au scos piatra cubica si in stilul romanesc caracteristic asa au lasat totul...!!!???
Raspunde

eu

Acum 13 ani

Vrajeala din nou : pe Caprioarelor nici o miscare ; doar balti si noroi ! Cine nu crede poate sa treaca pe acolo sa vada !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus