Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Berlin Alexanderplatz si Electra - ultima reprezentatie in acest an

În acest sfârşit de săptămână, sibienii pot vedea pentru ultimele puneri în scenă pe 2010 ale spectacolele „Berlin Alexanderplatz” în regia lui Dragoş Galgoţiu şi „Electra” de Mihai Măniuţiu.
„Berlin Alexanderplatz” este dosarul unui oraş monstruos, care se dărâmă şi se reconstruieşte mereu sub un alt nume, Babilonul, oraşul fierbinte, oraşul blestemat, marele labirint, care înghite sufletele şi trupurile celor care respiră în el.
Specatcolul este o adaptare după Alfred Döblin, în regia lui Dragoş Galgoţiu şi nu este recomandat tinerilor sub 16 ani. Spectacolul se joacă în limba română şi reuneşte o distribuţie de excepţie cu unii dintre cei mai îndrăgiţi actori ai teatrului sibian: Florin Coşuleţ, Bogdan Sărătean, Ema Veţean, Istvan Teglas, Nicu Mihoc, Marius Turdeanu, Pali Vecsei, Cătălin Pătru, Adrian Matioc, Cristian Stanca, Eduard Pătraşcu, Mihai Alexandru, Alexandru Malaicu, Ioan Paraschiv, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Veronica Popescu, Tania Anastasof, Raluca Iani, Dana Taloş, Eva Ungvari, Dana Lăzărescu, Enikö Blénessy, Emöke Boldizsár, Cristina Ragos, Veronica Arizancu, Anca Pitaru, Iulia Popa, Sofia Murăruş, Oana Bârză şi Corina Vişinescu. Decorul spectacolului a fost realizat de Andrei Both, iar costumele poartă semnătura designerului Doina Levintza.

În "Electra" lui Măniuţiu se întalnesc texte din tragedia greacă - fondatoare a marilor mituri culturale europene - şi muzica populară maramureşeană interpretată live de Grupul Iza. Spectacolul „Electra” al teatrului sibian a fost prezentat în România, Israel, Ungaria, Cipru, Belgia, Muntenegru, Portugalia, Franţa şi în Spania, unde în 2008 a câştigat trei premii la „Festivalul de Teatru Clasic de la Mérida”: premiul pentru cea mai bună dramaturgie, premiul pentru cel mai bun montaj, ambele pentru Mihai Măniuţiu, şi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru Mariana Mihu.

„Berlin Alexanderplatz” se va juca joi, 11 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”, iar „Electra” va putea fi savurat vineri, 12 noiembrie, ora 19:00 în sala mare a Teatrului Naţional. Preţul unui bilet este de 10 lei şi 5 lei cu reducere.

 

Foto: Scott Eastman

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus