Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

IPS Laurentiu Streza a implinit cinci ani la Mitropolie

ÎPS Laurenţiu Streza a fost sărbătorit week-end-ul trecut în Catedrala Mitropolitană de un sobor de preoţi şi diaconi, slujitori ai Catedralei mitropolitane din Sibiu şi profesori de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna".

Cu această ocazie a fost efectuată şi Slujba de Te Deum care a marcat cinci ani de la întronizarea Înalt Preasfinţitului Laurenţiu ca Arhiepiscop al Sibiului şi Mitropolit al Ardealului.

"Ardealul nu a fost niciodată lipsit de darul cel mare al unui mitropolit luminat, dar cel mai important lucru este că Dumnezeu păstrează acest dar pentru noi şi trecem din lumină în lumină. De fiecare dată, suntem protejaţi prin prezenţa unor bărbaţi vrednici pe scaunul Mitropoliei Ardealului, de tot felul de alunecări sau sminteli care ar putea să apară în popor. La aceste vremuri, când liderii politici, culturali sau economici ne trădează, trebuie să recunoaştem că nu e decât harul lui Dumnezeu că numai liderii spirituali, liderii Bisericii, încearcă în toată viaţa lor, prin rugăciunile lor şi prin dragostea lor, să ne ţină strânşi în jurul singurului ideal pentru care merită să murim şi să înviem deopotrivă, idealul Împărăţiei cerurilor. A rânduit Dumnezeu ca în ziua aceasta, în care-l prăznuim şi pe Sfântul Ioan Gură de Aur, să-l prăznuim pe IPS Laurenţiu, care poartă suma harismelor Ţării Făgăraşului în care s-a născut şi a acestei părţi de Ardeal în care-şi desfăşoară activitatea. Dincolo de tenacitate şi dorinţă de muncă se află foarte multă dragoste faţă de păstoriţii Înalt Preasfinţiei Sale", a declarat cu această ocazie părintele Constantin Necula, citat de Ziarul Lumina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Evdochia

Acum 13 ani

Oare IPS Antonie si-a serbat vreodata aniversarea anilor pe scaunul Mitropoliei? O fi bun cultul propriei persoane?
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

Si ruperea Mitropoliei Ardealului nu o sarbatoreste ? Ca tot sub obladuirea sa s-a produs si a distruge cea ce a cladit Saguna, chiar ca este un eveniment \"remarcabil\", defapt singurul de cand conduce Mitropolia ...
Raspunde

dorin releanu

Acum 13 ani

A-ţi calculat salariul incasat de acesta in perioada cat a ocupat aceasta functie de \"preabucuros\" al Ardealului?
Raspunde

SEBASTIAN

Acum 13 ani

Sa-i dea Dumnezeu sanatate sa poata conduce Mitropolia dupa voia Domnului. In loc sa-l criticam, mai bine ne-am ruga pentru luminarea mintii sale.
Raspunde

Laurentiu

Acum 12 ani

Sebastian are dreptate sa nu-l criticam ci sa ne rugam. Sa nu ii uram arhierie indelungata ci arhierie rodnica. Degeaba ar sta in scaunul mitropoliei mult timp daca nu ar reusi sa aduca cat mai multi credinciosi pe urmele credintei in Hristos
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus