Miercuri,
07.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Some Girl(s)- ultima premiera a lunii noiembrie

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu a pregătit pentru ultima saptămână din luna noiembrie, premiera spectacolului Some Girl(s) de Neil LaBute, în regia lui Radu Alexandru Nica.
LaBute, unul dintre cei mai controversaţi dramaturgi contemporani, aduce în faţa publicului o dramă modernă despre dragoste şi trădare, care reflectă deschis stilul de viaţă şi complicaţiile romantice într-o relaţie de cuplu.
„LaBute scrie un teatru cu psihologii extrem de bine definite şi de fine. Noi am încercat să concepem puţin diferit acest specatacol, în sensul că nu am ilustrat un bărbat egoist, misogin de la început până la sfârşit, ci am făcut din piesă o laudă la adresa femeii”, a povestit regizorul radu Alexandru Nica.
Piesa este odiseea unui bărbat prin patru camere de hotel, în căutarea a patru vechi iubiri. Acesta hotărăşte să îşi reîntalnească fostele iubite pentru a-şi reevalua trecutul, ca un pretext al nesiguranţei de dinainte de căsătorie. Uneori comic, alteori dureros de serios, spectacolul accentuează ideea de insensibilitate a unor bărbaţi şi tristeţea nesfârşită a femeii părăsite.
Scenografia îi aparţine lui Alin Gavrilă, după un concept de Vladimir Iuganu, iar din distribuţie fac parte Wolfgang Kandler, Eniko Blenessz, Iulia Maria Popa, Emoke Boldizsar şi Johanna Adam.
Premiera va avea loc luni, 29 noiembrie, de la ora 19:00, la sediul teatrului din Sibiu. Spectacolul se joacă în limba germană, cu subtitrare în limba română şi nu este recomandat tinerilor sun 16 ani. Preţul unui bilet este de 10 lei, repectiv 5 lei cu reducere. Biletele se pot achiziţiona online de pe bilete.sibfest.ro sau de la agenţia din Sibiu de luni până vineri între orele 11:00- 18:00, iar sâmbăta între 11:00-15:00.

Foto: Cosmin Chesnoiu

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus