Sâmbătă,
03.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Extinderea Hanului din Tulghes, pe masa consilierilor locali: inca 272 de mp construiti

Proiectul de aprobare a extinderii Hanului din Tulgheș - clădire aflată în Muzeul din Dumbravă – va fi supus votului consilierilor locali. Proiectul a trecut, inițial, prin Consiliul Județean (instituția sub a cărei tutelă patrimonială se află Hanul din Tulgheș) și a întâmpinat o aprigă opoziție din partea fostului director al CNM Astra, Corneliu Bucur. Între timp, acesta a fost înlăturat din Consiliul Județean Sibiu.
Proiectul aflat acum pe masa consilierilor locali prevede extinderea hanului respectiv cu încă 272 de mp, prin ridicarea unui nou corp de clădire cu funcțiunea bucătărie, vestiare pentru angajați și grup social pentru clienți. Regimul de înălțime propus pentru noua construcție este parter. ”Se interzice modificarea finisajelor la Hanul Tulgheș și se propune folosirea acelorași finisaje la corpul de clădire propus”, se arată, printre altele, în proiectul local de urbanism propus pentru extinderea Hanului.
În momentul de față, construcția existentă ocupă 300 de metri pătrați, din cei 1945 aferenți Hanului din Tulgheș. Suprafața desfășurată existentă este de 500 de mp, urmând ca după investiție aceasta să fie de 772 de mp. Procentul de ocupare a terenului va crește de la 15,46%, cât este în prezent, la 29,44 procente.
Tot în urma investițiilor, va fi modificată și mansarda actualului han. ”Se propune a se compartimenta și amenaja pentru salon servire restaurant”. În prezent, Hanul are cinci saloane la parter, bucătărie, cămară și grup sanitar cu două WC-uri.

Concesionat pe 20 de ani

Hanul din Tulgheș a fost concesionat la începutul acestui an firmei BAMT Grup, deținută de omul de afaceri Dumitru Domnariu – coproprietar Euroil și consilier județean din partea PD-L, fiind un important finanțator al acestui partid. Concesiunea a fost semnată pe 20 de ani pentru o redevență lunară de 3.000 de lei. Investițiile necesare pentru acest han, după concesionare, erau aproximate, la nivelul lui 2008, la valoarea de 200.000 de euro.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

x

Acum 12 ani

din nou sunteti lipsiti de profesionalism !! bucur nu „a fost inlaturat din cons.jud„ cum gresit si nereal afirmati si sustineti,ci „ a pierdut calitatea de membru al partidului pe lista caruia a fost ales„- situatie care conduce la „incetarea de drept a mandatului„ -conform prevederilor exprese cuprinse in Legea 393/2004 -statutul alesilor locali !Incercati sa deveniti profesionisti domnilor !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus