Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Centura e a mea!

Şoarecele de câmp Codiţă se întoarce acasă, pe Centura Sibiului, după o zi de supravieţuire şi îl găseşte pe fratele său, Mustăţea, vopsit în toate culorile curcubeului. După cinci minute de râs drăcesc, Codiţă găseşte puţin aer în plămâni să pună întrebarea: "ce-ai păţit mă?" Mustăţea, deloc amuzat, îi răspunde: "Râzi, tu râzi, dar mie nu mi s-a părut deloc amuzant. Eram azi, pe la amiază, ca de obicei, pe prispă, în faţa casei, la gardul de pe centură. Stăteam cu mâinile pe burtă, mă uitam spre cerul golit de păsări şi visam la o ploaie de caşcaval. Când, deodată, aud o gălăgie galopând spre mine din stânga. Îmi ascut ochii înspre norul de zgomote care se apropia vertiginos şi ce văd parcă nu îmi vine să cred: trei politicieni, fiecare cu câte o bidinea în mână, făceau un fel de dans tribal, ritualic, pe centură, ţipând unul la altul şi aruncând vopsea cu gesturi largi cu, pe jos, prin aer şi pe unde apucau. Distrat oarecum de spectacol, gândindu-mă la mine ca la un filozof ieşit din timpul şi locul acesta ordinar, plin de ciudăţenii primitive, i-am privit cu gura căscată până au ajuns aproape de mine. Abia atunci mi-am dat seama de pericol. M-au văzut. Privirile lor s-au intersectat cu ochii mei şi, pentru câteva clipe, timpul a stat în loc şi pe fundal se auzea o melodie de western. Dupe cele câteva momente de stupefacţie, unul din ei, mai bâlbâit, întinde nervos bidineaua spre mine şi mă loveşte din cap până în coadă într-o culoare galbenă urlând nervos cu cealaltă mână ridicată către ceruri: "Centura e a mea!" Nu trece decât o fracţiune de clipă şi ceilalţi doi tălâmbi îşi umflă ochii şi venele din dreptul tâmplelor şi se aruncă spre mine cu bidinelele, în mod repetat vopsindu-mă în portocaliu şi roşu. După care, bâlbâitul intră şi el în dansul tribalic. Şi uite aşa, am fost stropit în culori nervoase timp de câteva minute! Şi, nebunii ar fi continuat să dea cu bidineaua pe mine, dacă nu ar fi văzut crăpătura din centură, aia care a apărut azi noapte la un metru de casa noastră. Când au simţit şi terenul fugindu-le de sub picioare, au aruncat bidinelele şi duşi au fost!"

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 253

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus