Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Constantin Oprean s-a intors din China unde a reprezentat ULBS

Rectorul  Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Constantin Oprean, a participat în perioada 7-16 decembrie la cea de-a 5-a ediţie a Conferinţei Institutului Confucius în China.

Acesta a prezentat, alături de emisari ai unor renumite universităţi din lume (University of Minesotta, Cardiff University etc.) experienţa Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu în colaborarea cu primul Institut Confucius înfiinţat în România.

Discursul s-a oprit asupra activităţilor interculturale organizate în decursul anului 2010 de Institutul Confucius din cadrul ULBS: cursuri de caligrafie, dansuri şi muzică tradiţională din China, competiţii de GO, şcoala de vară, participarea profesorului chinez Hai Jin la cea de-a 9-a ediţie a Conferinţei Internaţionale RoEduNet, implicarea ULBS şi a Institutului Confucius în organizarea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu prin aducerea renumitei trupe de teatru de păpuşi Quanzhou în faţa publicului festivalului, dar şi a modului în care mass media din România a reflectat aceste activităţi.

Însă una din cele mai mari realizări în care s-a materializat colaborarea dintre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu cu Beijing Culture and Language University cu care ULBS a semnat înţelegerea de înfiinţare a Institutului Confucius, este instituirea programului de studiu în limba chineză oferit de Facultatea de Litere şi Arte a ULBS.

Colaborarea dintre Institutul Confucius şi ULBS este deasemeni ilustrată şi în cadrul expoziţiei organizate la Beijing cu această ocazie.

Institutul Confucius din cadrul ULBS a fost oficial înfiinţat în 2007, anul Capitalei Culturale Europene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

16 comentarii

Just

Acum 13 ani

Vrajeli opreniste si laude fara rost prin ziarele sponsorizate de ULBS! Tot ce scrie in articol vizeaza cativa studenti. Problemele reale ale ULBS vizeaza pe cei 25.000 de studenti romani care platesc la greu. A fost o noua plimbare a lui Oprean pe banii ULBS in China, unde a mai fost de mai multe ori. Problema lui Oprean este ca la intoarcere a primit pleasca: A INCEPUT URMARIREA PENALA IMPOTRIVA LUI OPREAN SI DUSE IN CAZUL FRAUDELOR DIN DOSARUL \"CONCEPT\". SA VEDEM CUI II VA MAI DA MANA SA-I SALVEZE LA INFINIT PE FAPTUITORI. Lui Rusu ?, lui Irimie ? Va interveni din nou Carabulea la magistrati, cu formula \"dau oricat sa-i dea NUP lui Oprean\"? Daca da, atunci pe unde va scoate statul roman camasa la CEDO? Tot ocrotind infractorii, am ajuns sa nu fim primiti in spatiul Schengen. Locul lui Oprean este langa prietenii lui (nedespartiti) Carabulea si Apostu, dar nu la Ramada, pe care Oprean i-a cedat-o stapanului atotputernic al orasului Sibiu, in detrimentul ULBS.
Raspunde

anghel

Acum 13 ani

bati campii, (in)justule! n-ai alta treaba, nu-ti poti alinta madularu\', daca, aproape zilnic, nu te dai grande si inciti la ura, delatorule?! de sarbatori, sa te ajunga mila strazii...
Raspunde

@anghel

Acum 13 ani

ESTI UN MARE NEFERICIT ! ADEVARUL IESE LA IVEALA . RAZBOIUL RAMANE TOT RAZBOI , SI-L VOM DUCE CU INTELIGENTA !
Raspunde

anghel

Acum 13 ani

lui 3: mai amaratule, daca vrei razboi, du-te in irak ori in afganistan si lasa-le romanilor pacea, ca la pace, pacea-i place! cat despre inteligenta, \"\'voastra\", ce sa-ti zic? vedeti, poate va da mosu, de craciun, ca mare trebuinta aveti... nu vezi, amaratule, ca nu mai ai sustinatori?
Raspunde

@anghel

Acum 13 ani

TRAIASCA UNIVERSITATEA ROSIE DIN SIBIU ! SI NU UITATI SA–I PUNETI SECERA SI CIOCANUL PE FRONTISPICIU !
Raspunde

pentru anghel cel jegos

Acum 13 ani

Dupa incarcatura de ura se vede ca esti apartinator al gastii oprean-duse. Nu va convine ca trebuie sa dati socoteala, ai? Dar culmea jegului este ca tocmai oprean si duse se plang de delatori! Duse a fost publicat in ziar, in 1990, ca informator al securitatii. Ei vorbesc de delatori?
Raspunde

petre

Acum 13 ani

catre 1,3,5, 6: cretrinilor, aflati ca nici nu-i cunosc pe tipii pomeniti de voi, de care, de fapt, ca sa fiu elegant in expresie, \"mi se rupe\"! daca ma gandesc bine, voi nici nu existati, fiind ca faina aia 000. aflati ca mirositi a lesuri de la trei poste... \"la putini ani, viermilor\"!
Raspunde

OBSERVER-ha-ha-ha

Acum 13 ani

Mai baieti nu va mai certati. Oprean NU A FOST IN CHINA. Ia priviti la siteul conferintei ,si observati ca PAPA COSTICA LIPSESTE chinese.cn/conference10/
Raspunde

http://www.chinese.cn/conference10/

Acum 13 ani

ADRESA MAI IN CLAR O AVETI MAI SUS
Raspunde

anonymus

Acum 13 ani

Dar chiar a fost: conference10.chinese.cn/tupian/bimushi/article/p20.html
Raspunde

anonymus

Acum 13 ani

Si spre o cit mai completa edificare asupra problemei, iata inca o fotografie, de grup, onoranta: conference10.chinese.cn/tupian/bimushi/article/p19.html
Raspunde

catre petre

Acum 13 ani

Vad ca vrei sa-i reprimi pe toti. Esti sigur din gasca lui oprean. Ai vazut cum fratele lui, Mircea, vrea sa-i inlature pe Valentin si celelalte rude ale lui Nicolae Ceausescu si sa confiste brandul \"Ceausescu\"? Astia sunt Oprenii, daca pot, acapareaza o parte intreaga din istoria nationala, daramite ULB-ul.
Raspunde

observer

Acum 13 ani

Daca tot te consideri ,conform titlurilor pe care le detii mr.POPICA evident,nici macar nu stii unde sa cauti ca habar nu ai ce inseamna o astfel de conferinta ,ne este mila de tine ca tot ce ai realizat in viata e hulirea ulbs si a lui Oprean,ce ai fi facut daca nu ar exista forum?????????/Ce faci daca va trebui sa returnezi echipamentele de pe care scrii sub diferite nume?CRACIUN FERICIT
Raspunde

@observer

Acum 13 ani

Baga la creier \"...echipamentele de pe care scrii sub diferite..\"SE SCRIE CU UN SINGUR I. DEGEABA TI-AI DAT DR. CA TOT AGRAMAT RAMAI. Mars la gramatica . Ti-am mai recomandat sa nu mai folosesti fraze fara noima... OPREAN ESTE MAESTRU IN AGRAMARE. La 65 de ani , LAIE NU te mai recupereaza nimeni.
Raspunde

Ptr. 13 (observer)

Acum 13 ani

Esti \"fenomenal\". Aparatorul cauzei moarte din ulbs. Pai tu pui semnul egal intre ulbs si Oprean? Aceeasi oala? Asta vrea Oprenica. ULBS nu inseamna Oprean si gasca lui murdara pana-n gat! ULBS este o istorie intreaga pe care voi ati murdarit-o rau de tot, dar cu tupeul vostru jegos, va tineti cu gura. Macar furati in tacere.
Raspunde

@observer

Acum 13 ani

in urmatoarele zile trec pe la ULBS si te dau cu capul de echipamentul de pe care transmiti !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus