Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
-0°C

Sase tineri vor participa la ateliere internationale de mestesuguri, intr-un proiect european

 

Şase tineri din mai multe zone ale ţării vor beneficia de burse de studiu şi vor participa la ateliere internaţionale de meşteşuguri artistice, în cadrul unui proiect european iniţiat de Institutul Naţional al Meşteşugurilor Artistice (INMA) din Franţa, în parteneriat cu Muzeul "Astra" din Sibiu.
Potrivit unui comunicat de presă al Muzeului "Astra" din Sibiu, şase tineri din mai multe zone ale ţării au câştigat concursul pentru a participa la ateliere internaţionale de meşteşuguri tradiţionale, care vor avea loc, la începutul anului 2011, în Spania, Finlanda şi Italia, în cadrul proiectului "Designul şi cercetarea meşteşugurilor artistice europene" iniţiat de INMA, în parteneriat cu muzeul sibian, transmite corespondentul Mediafax.
În concursul pentru ocuparea celor şase locuri de bursieri s-au înscris 16 persoane din întreaga ţară, cu vârste între 19 şi 33 de ani.
În urma evaluării candidaţilor, câştigători au fost desemnaţi: Silea Şut Anamaria (Sibiu) şi Hanciuc Aniela (Avrig, Sibiu) - pentru domeniul fibre naturale; Roată Emil (Braşov) şi Nechifor Radu (Cisnădie, Sibiu) - pentru domeniul lemn; Mircea Ileana Simona (Bucureşti) şi Smădu Olivia (Victoria, Braşov) - pentru domeniul sticlă.
Potrivit reprezentanţilor muzeului, cei şase tineri vor participa la trei ateliere experimentale de creaţie, pe trei domenii: fibre naturale (găzduit de OMA– Observatorul Meşteşugurilor Artistice, Italia), lemn (MUOVA- Universitatea de Artă şi Design, Finlanda) şi sticlă (Escola Massana- Spania) în perioada ianuarie- februarie 2011, pe durata a zece zile, îmbinând partea teoretică şi cea practică.
Fiecare astfel de atelier va fi condus de câte un meşteşugar şi un "designer", recunoscuţi în domeniul în care activează.
La finalul stagiului, fiecare cursant va primi o diplomă emisă de şcoala gazdă.
Obiectele realizate în cadrul atelierelor master class vor fi valorificate în cadrul unei expoziţii găzduite de Muzeul "Astra" în prima jumătate a anului 2011.
Proiectul "Designul şi cercetarea meşteşugurilor artistice europene" are ca obiectiv valorificarea patrimoniul tradiţional european, precum şi definirea şi poziţionarea meşteşugurilor tradiţionale în contextul actual şi vizează formarea unei noi generaţii de artişti, care să combine meşteşugurile tradiţionale şi designul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus