Cu mai puțini bani în buzunar, sibienii s-au reîntors către produsele culturale, sugerează statisticile instituțiilor locale de cultură. Numărul spectatorilor consumatori de cultură a crescut în 2010.
Teatrul Naţional Radu Stanca s-a bucurat de încă un an cu rezultate bune. Pe lângă faptul că ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru a fost foarte bine primită, spectacolele treatrului sibian s-au bucurat de succes în rândul publicului iubitor. În anul 2010 teatrul sibian a numărat aproximativ 460.000 de spectatori care au urmărit spectacolele puse în scenă. În anul 2009 aproximativ 400.000 de spectatori au dat curs invitaţiilor Teatrului Radu Stanca. Anul 2010 a însemnat un an de muncă foarte intensă pentru actori şi regizori deoarece au pregătit 16 premiere, iar în 2009 au pregătit 14 astfel de spectacole. Teatrul Naţional Radu Stanca are un repertoriu de 72 de spectacole, printre care „Faust” în regia lui Silviu Purcărete, „Electra” în regia lui Mihai Maniuţiu, „Puricele în ureche” în regia lui Şerban Puiu, „Balul” în regia lui Radu-Alexandru Nica, „Ghidul copilăriei retrocedate” în regia lui Gavriil Pinte şi „Felii” de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii.
Teatrul Gong a prezentat în 2010 peste 300 de spectacole în ţară şi străinătate în faţa a aproximativ 40.000 de spectatori. În plus, Teatrul Gong a încheiat 70 de parteneriate educaţionale cu şcoli şi grădiniţe, iar sala de spectacole a Teatrului a găzduit peste 60 de evenimente. Teatrul Gong a fost recent preluat de municipalitatea sibiană, iar evoluţia acestei instituţii va fi urmărită îndeaproape pentru că Teatrul Gong este o instituţie sibiană cu mare potenţial.
Teatrul de Balet Sibiu a înregistrat o creştere semnificativă în numărul de spectatori pe care i-a avut pe parcursul anului 2010, comparativ cu anul precedent. În anul 2009, proaspăt înfiinţatul Corp de Balet a prezentat publicului 16 spectacole de calitate, printre care trei premiere (Trilogia Ionesco, Romeo şi Julieta, Gala de Balet), numărul total de spectatori fiind de aproape 4.900. În 2010 numărul acestora a crescut simţitor: aproape 14.000 de spectatori au urmărit cele 20 spectacole de balet, printre care s-au numărat şi cinci premiere: Spărgătorul de Nuci, Raimonda, Giselle, Carmen, Gala de Balet. Teatrul de Balet are 18 balerini, coregraful acestui corp de balet este Pavel Rotaru iar maestrul de studii este Florin Brânduşă.
Nu tocmai cultură, dar doldora de turiști
Grădina Zoologică stă foarte foarte bine la capitolul vizitatori: anul acesta cifra a ajuns la 178.000, mai mult cu aproximativ 3.000 faţă de anul trecut. Reamintim că Grădina Zoologică din Sibiu este printre singurele grădini din ţară care au intrat în acord cu cerinţele europene în domeniu prin executarea unor lucrări ample de reabilitare, modernizare şi extindere. Printre animalele pe care le pot vedea vizitatorii se numără recent şi două zebre.
Baia Neptun a înregistrat în 2010 un număr comparabil de clienţi cu anul precedent. În 2009, Baia Neptun a prestat servicii către aproximativ 87.000 de clienţi iar în primele 11 luni ale anului 2010 numărul acestora era deja de 78.000. Cel mai mic tarif practicat este de 3 lei pentru băi la cadă, iar cel mai mare este de 15 lei, pentru 2 ore petrecute la saună.
Turnul Sfatului a primit pe parcursul anului 2010 un număr de aproximativ 29.000 de vizitatori, în 2009 cifra fiind comparabilă – 24.000 de bilete vândute.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Teatrul Gong , Grădina Zoologică , Balet Sibiu , Turnul Sfatului , Festivalului Internaţional , Mihai Măniuţiu , Teatrului Radu Stanca , Ofelia Popii , Teatrul Naţional Radu Stanca , Silviu Purcărete , Pavel Rotaru , Alexandru Nica , Baia Neptun , Gavriil Pinte , Florin Brânduşă , Lia Bugnar , Trilogia Ionesco , Șerban Puiu
Vizualizari: 366
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Ovidiu Oanta
Acum 1 oră
Sibian
Acum 2 ore
Obiectiv
Acum 2 ore
Emil