Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
5°C

Paradisul lui Brylynski

A fost un an bulversant. Ciudat, din toate punctele de vedere. La primele litere vroiam să scriu că a fost un an rău, dar n-a fost. A fost greu, dar nu exasperant de greu, relativ suportabil. N-a fost nici bun, Doamne fereşte. Nici uşor. A fost nicicum

anul acesta. Să-l botezăm deci anul supravieţuirii. Adevărul e că România e un paradis al supravieţuirii. Bunica de la ţară, mătuşa cu grădină, mai o roşie, mai o ceapă.

După ani de făcut coadă la şaorme, pachetul de acasă şi-a reintrat în drepturi. Sacii de cartofi au început să curgă din nou din vagoanele CFR-ului, Dacos-urile şi Transmixt-urile au transportat tone de legume dintr-o parte într-alta a ţării.

Şi nimeni n-a murit de foame. Din pământ, din piatră seacă, fiecare s-a descurcat cum a putut, dar s-a descurcat. Da, e înspăimântător să vezi că rata ţi se dublează dar când te gândeşti că alternativa e să rămâi fără casă mai faci o cioacă, îţi mai extinzi un pic paleta de profesii, că doar suntem singurii care ne pricepem la toate, şi apar cumva şi bănuţii pentru diferenţă. Am început anul cu un loc de muncă şi l-am terminat cu cinci. Vorba ceea, ca tot românul, mi-am luat un iPad şi l-am folosit pe post de glob de cristal. Vreţi să vă zic ce mia arătat? Că anul viitor, Ţiglariul va fi pavat cu piatră cubică de cea mai bună calitate. Din gunoaiele adunate selectiv se va construi un impunător centru multi-cultural pentru a adăposti fiecare sibian care şi-a făcut arborele genealogic şi s-a descoperit musulman sau budist. Că o să mai angajăm măcar vreo 3 redactori la ziar şi noi ăştia vechii o să petrecem o lună întreagă pe un vas în Thailanda la pescuit (dacă nu-l pierdem pe Traian până acolo). Că Elena Udrea o să împartă alegătorilor reviste FHM cu Catrinel Menghia pe copertă (doar nu credeaţi că cu ea) şi aşa o să ajungă prim-ministru. Că puţini câţi om mai rămâne la anul om încinge un chef monstru din banii pe care n-o să-i mai dăm la bugetul asigurărilor sociale. Şi că aşa betoci cum om fi om intra în Schengen în aplauzele Europei. Toţi vor vrea să fie ca noi, cheflii, miserupişti da ai dracului de faini.

 

P.S. Am glumit la faza cu iPad-ul, că Moşul de anul ăsta a venit de la Târgu Gânguleşti, nu din Laponia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

hallo

Acum 11 ani

iar bati campii ... ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus