Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Parcarea subterana devine spa cu ape termale

Specialişti americani ai consorţiului Universal Parking Gmbh au predat administraţiei locale sibiene proiectul parcării subterane ce ar urma să fie construită sub Piaţa Mică şi Piaţa Mare.

de Ilie Gigagalorie

Ideea unei parcări în fostele grânare ale Hermannstadt-ului este mai veche şi a fost ridicată în discuţie de mai multe ori în ultima perioadă. Proiectul american va ocupa însă mult mai puţin spaţiu decât în estimarea iniţială. În urma cercetărilor realizate în catacombele de sub centrul Sibiului s-au descoperit mai multe izvoare termale şi urme ale unor băi romane, probabil din perioada aşezării Cedonia. „Muzeografii noştri au fost solicitaţi de consorţiul american în momentul cercetării. Urmele băilor romane sunt foarte clare însă trebuie efectuate săpături amănunţite pentru a vedea într-adevăr amplitudinea construcţiei”, spune Sabin Luca, directorul Muzeului Brukenthal. Descoperirea vine cum nu se poate mai bine pentru proiectele turistice ale Sibiului. Pentru că bugetul pe anul viitor este insuficient pentru construirea Aqua Park-ului din pădurea Dumbrava, Consiliul Local a propus construirea unui spa termal subteran. După primele estimări, investiţia s-ar ridica la circa 5 milioane de euro. Consilierii locali nu s-au putut însă pune de acord cu persoana care ar urma să conducă noul spa. Una dintre propuneri a fost ca noul spa termal să se subordoneze Serviciului Public Baia Neptun, pentru că acolo se va face baie însă cel mai probabil spa-ul termal va fi alipit societăţii Energie Termică, societate condusă de Ilie Grădinar, pentru că apa este caldă. „Spa-ul termal ar fi bijuteria coroanei numită Energie Termică. Aş fi onorat să preiau frâiele acestor izvoare termale de la ilustrul general Lucius Cornelius Sulla”, spune Ilie Grădinar, probabil viitorul director al spa-ului termal subteran.

Textul şi fotografia de mai sus reprezintă un pamflet şi trebuie tratate ca atare!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus