Vineri,
26.04.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Victorie in primul amical. PLUS interviu Stefan Atanakovic si Milos Markovic

Victorie în primul amical

CSU Sibiu a început bine returul de campionat cu o victorie împotriva echipei din Piteşti, care a câştigat ultimul meci din tur la o diferenţă de 10 puncte.

Chiar dacă nu se poate trage o paralelă între un joc amical şi unul oficial, meciul dintre CSU Sibiu şi BCMUS Argeş Piteşti, disputat sâmbătă, a semănat în multe momente cu unul pe viaţă şi pe moarte. Noii jucători ai Sibiului au ţinut să arate că nu au fost aduşi degeaba şi au luptat pentru fiecare minge. De altfel, cei doi jucători sârbi au fost printre cei mai buni marcatori ai echipei iar Herndon şi-a făcut cu prisosinţă treaba sub panouri.
Astfel, CSU a câştigat trei din cele patru sferturi ale partidei. Singurul sfert pierdut a readus în Sala Transilvania amintirea “blestemului sfertului III”, un sfert în care de multe ori Sibiului nu i-a mers jocul. În rest, atacul a funcţionat excelent, fiind însă de lucru în breşele din apărare. După primele 10 minute de joc, studenţii conduceau cu 20-12 ca la finalul sfertului II să aibă pe tabelă 54 de puncte faţă de 42 ale piteştenilor. În sfertul al III-lea Piteştiul a revenit în joc. Argeşenii au început excelent iar după cinci minute din cel de-al treilea sfert conduceau cu 2 puncte, 57-54. Prakuraitis a cerut time-out, a schimbat echipa şi sibienii au revenit în avantaj. La finalul sfertului III CSU conducea cu un punct, 68-67. În ultimul sfert, Markovic a înscris de mai multe ori, fiind principalul artizan al desprinderii Sibiului, care a câştigat meciul cu 95-83, ultimul coş fiind înscris în ultima secundă de Markovic, de la mare distanţă. Deşi în meciurile oficiale va putea folosi doar cinci jucători străini, CSU a rulat în meciul amical tot lotul, Brown fiind şi el introdus în câteva rânduri pe teren

Pentru CSU au marcat:
Markovic 19, Harrison 17, Atanackovic 16, Herndon 12, Brown 8, Calotă 7, Crăciun 7, Seals 7, Haiduc 2.

Reporter: Cum a fost primul meci cu noua voastră echipă?
Stefan Atanakovic: Azi am jucat foarte bine în atac. În prima jumătate de meci am marcat 54 de puncte însă în cea de-a doua parte am avut ceva probleme în apărare, ei s-au apărat mai agresiv, n-am putut trece la fel de rapid mingea în terenul advers şi din cauza asta a suferit şi atacul, dar cred că am jucat bine.
Milos Markovic: Ca fiecare prim meci, foarte greu. Dar am jucat bine atât în atac cât şi în apărare. E drept că am avut probleme în comunicare, în schimbarea jucătorilor la care ne apăram. E o echipă nouă dar pe parcurs vom fi din ce în ce mai obişnuiţi unii cu alţii şi cred că vom fi tot mai buni.

Rep: CSU e o echipă cu jucători de diferite naţionalităţi, români, americani, sârbi, antrenor lituanian, credeţi că asta afectează jocul echipei?
S. A.: Cred că e un lucru bun, fiecare jucător e profesionist, nu contează dacă eşti lituanian, sârb, american. Suntem profesionişti şi jucăm baschet şi sper să jucăm în cea de-a doua parte a campionatului mai bine decât în prima parte pentru că s-au schimbat jucători, s-au schimbat schemele de joc şi cred că va fi mai bine.

Rep.: Ce părere aveţi despre campionatul românesc
M. M.: Cred că e un campionat echilibrat şi ne va fi foarte greu. Poziţia în clasament nu e foarte bună dar ne vom antrena bine, vom juca mai tare şi vom vedea ce se va întâmpla. Avem două meciuri foarte grele acum la început dar cred că vom obţine cel puţin o victorie. Trebuie să creştem ca echipă şi să devenim mai buni de la meci la meci

Rep.: Ştiţi ceva despre echipele din campionat, despre jucători?
S. A.: Ştim multe echipe din România şi mulţi dintre jucătorii sârbi care joacă aici. Campionatul e bun, sunt 5-6 echipe care sunt de valori foarte apropiate şi cred că e unul dintre cele mai disputate campionate din ultimii 7-8 ani

Cum te caracterizezi ca jucător? Defensiv sau ofensiv?
S. A.: Sunt un jucător ofensiv de felul meu, dar trebuie să joci perfect şi apărarea. Baschetul e un sport de echipă, atacul şi apărarea sunt exact la fel. Toată lumea trebuie să joace în atac dar şi în apărare. Este, într-adevăr, mai uşor să marchezi în fiecare meci mai mult decât adversarul, dar fără apărare cred că nu ai şanse.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus