Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
3°C

Averi la jumatate de pret

Executările silite ale Fiscului sibian vor aduce la licitații publice bunuri de mare valoare care, până acum, nu și-au găsit cumpărător. Prin urmare, Direcția Generală a Finanțelor Publice Sibiu le scoate la vânzare la cea de-a treia licitație cu un preț de pornire de 50% din cel inițial.
În următoarele zile, patru mari companii sibiene își vor vedea bunurile scoase la vânzare la jumătate de preț: Balanța, Saga, Agnitex și Covtex Feizy.

Printre cei mai ”vechi” clienți ai licitațiile publice pentru vânzarea bunurilor executate silit este SC Agnitex SRL, firma din Agnita renumită cândva în industria textilă. Acum, societatea este pe locul doi în topul județean al datornicilor la stat. 4,12 milioane de lei are de recuperat statul de la societatea amintită, căreia, Fiscul îi scotea la licitație, în vara anului trecut, sedii, hale de producție și terenuri cu un preț de pornire de peste 1,2 milioane de lei, fără TVA. Pe 21 ianuarie, de la ora 12, Finanțele sibiene scot iarăși la licitație vestiarele, birourile, arhivele, halele fostei întreprinderi. Prețul de pornire al licitației este de 545.000 de lei, fără TVA.

Cea mai frumoasă clădire

Cea mai atractivă ofertă rămâne cea din cadrul licitației programată vineri, 14 ianuarie, de la ora 10.00. Este vorba de bunurile mobile, dar și imobile ale firmei Saga SRL. În acestea din urmă intră și singura clădire reabilitată din zona Pieței Cibin a Sibiului: pensiunea, restaurantul, magazinul și terasa din curtea interioară a imobilului situat pe strada Turnului, nr. 17 (foto). Clădirea a fost scoasă la licitație, prima oară, la începutul lui decembrie 2010, când prețul de pornire era de peste două milioane de euro. Acum, cei peste .1.300 de mp construiți sunt scoși la vânzare cu aproximativ 830.000 de euro, plus TVA. Situația financiară dificilă în care a ajuns fostul celebru producător de articole de voiaj și marochinărie se reflectă și în faptul că Fiscul scoate la licitație și o lungă listă de mașini de cusut profesionale, aflate în patrimoniul SC Saga SRL. Tot la jumătate de preț.

Balanța, încă dezechilibrată

4,7 milioane de lei, fără TVA, cerea Fiscul sibian pe una din proprietățile imobiliare aflate în patrimoniul SC Balanța SA. Asta se întâmpla în vara anului trecut. Acum, Finanțele Publice sibiene scot la vânzare cele șapte hale de producție de peste 16.000 de mp cu un preț de pornire de 1,8 milioane de lei, fără TVA. Terenul și construcțiile scoase la vânzare sunt situate pe terenul comunei Cristian, ”la cca. 500 m de DN1 Sibiu – Cristian, pe partea stângă de mers”, arată cei de la Fisc în anunțul licitației programată pe 18 ianuarie.
Peste două zile, pe 13 ianuarie, este programată cea de-a treia licitație și pentru una din halele în care se produceau, într-o vreme, celebrele covoare Covtex. De la peste 1,8 milioane de lei, cei peste 4.000 de mp, suprafață desfășurată, sunt scoși acum la licitație cu 918.000 de lei, fără TVA.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

vio

Acum 10 ani

cladirea firmei Saga nu este pe Turnului nr 1. Dar ce mai conteaza...
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 10 ani

@vio. am corectat, intr-adevăr, e vorba de numărul 17, nu cum am tastat inițial
Raspunde

vhhEvpqhH

Acum 9 ani

Averi la jum C4 83tate de pre C8 9B.. Ho-o-o-o-t :)
Raspunde

PeChABMhOgl

Acum 9 ani

Averi la jum C4 83tate de pre C8 9B.. Not so bad :)
Raspunde

nHHDPfNlKpuDD

Acum 9 ani

Averi la jum C4 83tate de pre C8 9B.. May I repost it? :)
Raspunde

nTcDeXbzp

Acum 9 ani

Averi la jum C4 83tate de pre C8 9B.. Great! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus