Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Salina, acasa la tine: cu sfaturile unui medic si multa, multa sare

Cu Ocna Sibiului la doi paşi, acum câteva zile a fost deschisă în Sibiu a doua salină artificială din oraş. Fie din curiozitate, fie cu speranţe în a-şi vindeca rinita sau astmul, sibienii au început să caute aceste oferte: un abonament de 12 şedinţe costă 100 de lei.

Turnul Sfatului a contactat şi câţiva medici, pentru a afla cât de eficiente pot fi salinele "de apartament". "Nu pot să-mi dau cu părerea doar în plan teoretic, fără să văd personal cum este amenajată. În principiu trebuie urmate multe reguli pentru a construi o salină eficientă. Ar putea fi bună, dacă are multă sare. Ar fi fost bine dacă cel care a deschis această salină, chema câţiva medici ORL-işti şi dacă ei găseau că este bună, puteau să o recomande pacienţilor. Aşa, fără un control care să îi verifice eficienţa, nu ştiu câtă încredere poate să inspire”, a declarata dr. Chialda Mihaela, specialist ORL.
Alţi medici văd în salina artificială o soluţie optimă pentru pacientul din mediul urban, care datorită vieţii agitate şi programului încărcat nu îşi permite să meargă des la o salină naturală.
“În principiu nu diferă prea mult o salină amenajată în oraş de una naturală, dacă mediul este corect controlat, în sensul că aerul este purificat şi igienizat. Personal, consider că este o soluţie rezonabilă pentru cei care nu îşi permit să meargă des la salină, deşi au nevoie de un astfel de tratament. O recomand celor care au afecţiuni respiratorii”, a declarat medical Cătălin Sava.
Terapia cu sare este recomandată persoanelor care au infecţii respiratorii, astm, bronşită cronică, pneumonie, otită,  alergii cu simptome respiratorii şi alte afecţiuni ale căilor respiratorii.  

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

nicolae

Acum 13 ani

Spuneti domnilor unde se afla aceasta salina,nu ne tot plimbati cu nimicuri
Raspunde

Fodi

Acum 13 ani

Pe Victoriei langa Steaua Rosie
Raspunde

Marius

Acum 13 ani

domne, daca ala cu salina nu marca banu, astia de la ziar nu vor zice unde se afla. Publicitate gratis nu vrea nimeni sa faca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus