Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Drumul de la Copsa Mica la Blaj, gata peste patru ani

Patru ani se estimează că va dura reabilitarea celor aproximativ 12 kilometri de drum naţional, pe tronsonul Blaj - limită judeţ Sibiu, după ce în perioada 2009 - 2010 a fost modernizat segmentul Teiuş - Blaj de pe DN 14B.
"De la Blaj spre Copşa Mică trebuie efectiv tot drumul scos şi refăcut. Este un proiect foarte important de captare a tuturor izvoarelor de apă, de la Blaj până la Micăsasa sunt nişte izvoare de apă care trebuie neapărat captate, altfel nu am făcut nimic, aruncăm banii", a explicat deputatul PDL Clement Negruţ, parlamentar în Colegiul Blaj – Sebeş, citat de Agerpres.
"Investiţia este în derulare. Undeva la orizontul lui 2014 va fi finalizată", a susţinut Negruţ, care a apreciat că tronsonul dintre Blaj şi judeţul Sibiu este cel mai important de pe DN 14 B.
Deputatul PDL a subliniat că proiectul de modernizare a DN 14B Teiuş - Copşa Mică va fi finanţat şi anul acesta.
"Este un proiect de modernizare a acestui drum care va avea o valoare de 187.800.000 de lei, aproximativ 44 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o reaşezare a acestui drum naţional pe nişte criterii moderne, de la Teiuş până la Copşa Mică", a spus Negruţ.
Tronsonul Blaj - Copşa Mică este considerat unul dintre cele mai deteriorate drumuri naţionale din ţară din cauza carosabilului plin de gropi şi denivelări.
Modernizarea DN 14B a început în urmă cu doi ani, finanţarea obiectivului făcându-se în baza unui acord între Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României. Proiectul de reabilitare a DN 14B prevede turnarea unui covor asfaltic, a unui strat de uzură şi aducerea la profil a acostamentelor pe o distanţă de 36 de kilometri, obiectivul fiind acela de creştere a capacităţii portante.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

drumul ala e un dezastru...e destul de greu sa-l numesti drum...
Raspunde

sibyanu\'

Acum 13 ani

Asta da stire... are acelasi ecou ca si realizarea drumului in acest timp record. Dar sa nu uitam ca traim in Romania -tara unde este posibil orice. Pentru ca tara tuturor posibilitatilor este America!
Raspunde

seful

Acum 12 ani

bai de cativa ani buni se tot lauda astia ca fac si dreg drumul. dar ei ce fac in fiecare an vin si mai toarna cate un petec amarat care se sfarma la trecerea primului camion peste el.deci isi bat joc de noi. ne-am saturat de atatea promisiuni, adica minciuni.se duce romania drequllui in cativa ani.va fi vai si amar.
Raspunde

rusu florian

Acum 12 ani

ala nu este drum ,dar si de la copsa la medias este dezastru oare cand vor face drum normal??
Raspunde

GiGi

Acum 11 ani

Praf acel drum... pana fac astia drumul trebuie sa ne luam masini noi... :-j Si la drumul Copsa Mica - Sibiu se lucreaza acum la drum, dar in loc sa il refaca complet, pun petice si largesc putin partea carosabila, e clar cat tine asa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus