Duminică,
29.11.2020
Ceata
Acum
0°C

Bursa de la Sibiu a subscris actiuni de 8,06 mil. lei la majorarea capitalului Depozitarului Sibex

19 Ianuarie 2011 18:04

 

Bursa de la Sibiu a subscris acţiuni în valoare de 8,06 milioane lei (1,89 milioane euro), proporţional cu participaţia sa, în cadrul unei majorări de capital social la Depozitarul Sibex.
Bursa a cumpărat 80.695 de acţiuni cu o valoare nominală de 100 lei, numărul de titluri subscrise fiind corespunzător participaţiei de 67,24% pe care o are în prezent la Depozitarul Sibex, potrivit unui comunicat al operatorului de piaţă.
Acţionarii Depozitarului Sibex a aprobat, la începutul lunii decembrie, majorarea capitalului social cu 12 milioane de lei, la aproximativ 25 milioane de lei. Acţiunile emise de Depozitarul Sibex pentru majorarea de capital pot fi subscrise de acţionari până joi.
Printre acţionarii Depozitarului Sibex se mai numără SIF Oltenia (SIF5), SIF Muntenia (SIF4), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Moldova (SIF2), care au împreună 20% din titluri, dar şi mai multe firme de brokeraj.
Capitalul social al Depozitarului, înfiinţat în martie 2009, trebuia majorat până în martie 2011 cu echivalentul în lei al sumei de 2 milioane euro, întrucât, potrivit reglementărilor pieţei de capital, valoarea capitalului social al oricărui depozitar nou înfiinţat trebuie să depăşească după primii doi ani de la înfiinţare echivalentul în lei al sumei de cinci milioane euro.
Pentru ca majorarea capitalului să se încheie cu succes, ceilalţi acţionari ai Depozitarului Sibex trebuie să subscrie acţiuni de minim 107.000 de euro.
În prezent Depozitarul Sibex are un capital social de aproape 13 milioane lei, respectiv puţin peste 3 milioane euro.
Bursa de la Sibiu a strâns fondurile necesare participării la majorarea de capital a depozitarului tot printr-o majorare de capital, cu 10,8 milioane lei, de la 22,6 milioane de lei la 33,4 milioane lei.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus