Marţi,
02.03.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

30 de km de retele noi pentru 30.000 de sibieni. Vezi lista strazilor care intra in reabilitare

Aproape 12 milioane de euro vor fi investite începând din acest an pentru reabilitarea și extinderea a aproape 30 de km de rețele de apă și canalizare. Lucrările au loc în cadrul proiectului accesat de SC Apă Canal pentru modernizarea rețelelor administrate pe teritoriul județelor Sibiu și Brașov, proiect cu o valoare totală de 123 de milioane de euro.


Rețele extinse în cartierul Valea Viilor și în zona Compa


Trei kilometri de conducte noi de apă vor fi introduse în cartierul Valea Viilor, iar în zona Compa conductele vor fi prelungite cu încă un km. Totodată, astfel de extinderi sunt programate în cartierul Veteranilor și în prelungirea Săcel.

Dispar rețelele din azbociment

7.500 de locuitori ai Sibiului sunt deserviți, în momentul de față, de rețele din azbociment, care au o lungime totală de 3,5 km. Acestea vor fi înlocuite, lucrările urmând să se desfășoare pe următoarele străzi: Privighetorii, Ştefan Octavian Iosif, Calea Cisnădiei – Plugarilor, Aaron Pumnul, Gorăslău – Aleea Haiducului, Rahovei – Aleea Şelimbăr, Aleea Roşiorilor şi Octavian Goga.
”Şi în cartierul Valea Aurie vor fi înlocuite reţelele existente de apă pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, asigurând pentru un număr de 5.400 de consumatori o mai bună calitate a apei livrate. Străzile cuprinse sunt: Agârbiciu, Calea Poplăcii, Cindrelului, Dobârca, Iazului, Poiana, Rozdeşti, Sibiel, Theodor Mihaly. De aceleaşi lucrări vor beneficia şi locuitorii cartierului Vasile Aaron, respectiv aproape 12.000 de consumatori. Reţeaua de apă va fi înlocuită pe o lungime de aproximativ 4, 5 kilometri pentru următoarele străzi: Iezer, Şureanu, Oaşa, Negoveanu, Muncel, Onceşti, Aleea Frumoasei, Ştefleşti şi Şoimului”, informează administrația locală într-un comunicat de presă.

Lucrările au termen 2013. Dar ar putea fi finalizate și anul viitor

În primul trimestru al acestui an este programată licitația pentru atribuirea execuției acestui proiect. ”Sper ca lucrările să fie finalizate anul viitor. Oricum, termenul de finalizare al proiectului este 2013, dar eu sper să nu dureze atât. Avem, însă, experiența Brașovului, unde licitația s-a desfășurat acum cinci luni. Rezultatul a fost contestat, s-a ajuns în instanță și de atunci se așteaptă un răspuns. Această procesomanie în cazul licitațiilor duce la întârzieri”, a declarat Klaus Johannis, primarul Sibiului.


13 km de canalizare înlocuită

10.000 de sibieni sunt racordați, acum, la rețelele de canalizare ce vor fi înlocuite în cadrul proiectului amintit.
Aceste lucrări se vor desfăşura în următoarele cartiere:
-    Lazaret pe străzile: Toamnei, Diaconovici, Ecaterina Varga, Luceafărului, Arcului, Lupeni, Libertăţii, Lebedei, Abrud, Mureşului, Moara de Scoarţă, Călan, Anatole France, Solidarităţii.
-    Terezian-Ţiglari  pe străzile: Lungă, Măgheranului, Cuptorului, Ţiglari – zona de blocuri.
-    Ştrand pe străzile: Gârlei – Fântânii, Transilvaniei – Cârlova – Maramureşului, Octavian Goga.
-    Hipodrom – Vasile Aaron pe străzile: Aleea Biruinţei, Aleea Fraţii Buzeşti, Aleea Buia, colector Cristian – Cantemir – Bârsei.
-    Centru – Ştefan cel Mare: colector I. Creangă – Tirajului – Ştefan cel Mare, Coposu – Calea Guşteriţei, Gheţăriei, Fabricii, Şerbota.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

eu

Acum 10 ani

30.000 locuitori in atatea zone?:)) are u kidding me? valea viilor?:))) valea viei eventual care este cartier din piatra-neamt:)) INCULTI POT LUCRA LA ZIARUL ASTA! de ras..
Raspunde

sibiu

Acum 10 ani

Va rog sa imi spuneti unde e cartierul Valea Viilor din Sibiu. Multumesc.
Raspunde

persona non grata

Acum 10 ani

valea viilor este o localitate. viile sibiului este strada si cartier al sibiului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus