Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
1°C

FOCUS 2010 – inca un an in imagini

Fotografii Silvana Armat şi Sebastian Marcovici organizează pentru a doua oară expoziţia FOCUS Sibiu – o retrospectivă în imagini a anului ce a trecut.

100 de fotografii vor vorbi singure despre cum a trecut anul 2010 peste Sibiu. Cu personalităţi care au „descălecat” în vechea urbe a lui Hermann, cu evenimente plăcute dar şi cu cele pe care le regretăm. 100 de fotografii care fac o sinteză cât se poate de explicită asupra evenimentelor care au marcat Sibiul timp de 365 de zile, sinteză din toate domeniile, economic, social, sportiv, cultural sau politic.

Timp de o lună, expoziţia va fi deschisă publicului în Curtea Interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, între orele 08:00 şi 16:00. Intrarea este liberă.

Cei doi fotografi vor vernisa expoziţia FOCUS Sibiu 2010 joi, 27 ianuarie 2011, la ora 18, în curtea interioară a Primăriei. După vernisaj, clubul Music Pub va găzdui un after-party.

„Faţă de 2009, care a fost un an preponderent politic, în 2010 a fost rândul oamenilor simpli să vină în faţa obiectivului, celor care au ieşit în stradă să îşi manifeste dezaprobarea faţă de situaţia economică şi socială a ţării”, spune Silvana Armat despre evenimentele surprinse anul trecut în fotografii. „Cel mai solicitant dar şi mai provocator eveniment al anului pentru mine, a fost raliul RedBull Romaniacs. Pe de altă parte şi evenimentele culturale, Festivalul Internaţional de Teatru sau Festivalul Artmania au produs nişte imagini de colecţie”, spune Sebastian Marcovici, care a câştigat în 2010 titlul de Fotograful Sportiv al Anului, distincţie acordată de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.

Silvana Armat este fotoreporter al publicaţiei locale Turnul Sfatului şi colaborator al agenţiei de presă Mediafax. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu şi a Programului de fotojurnalism din cadrul Colegiului Loyalist din Belleville, Canada şi fotoreporter profesionist de şapte ani. Sebastian Marcovici este fotoreporter al publicaţiei Hermannstadter Zeitung şi corespondent al agenţiei de presă ImPhoto şi al cotidianului Pro Sport. A absolvit Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Munchen, secţia: foto – design şi face fotografie de presă la un nivel profesionist de patru ani. Expoziţia FOCUS Sibiu 2010 este realizată cu sprijinul Primăriei Sibiu şi al Casei de Cultură Sibiu. Sponsori: Buonavista Banqueting, Printcenter, Music Pub şi ziarul Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus