Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Obama si Hu preocupati de drepturile omului

Preşedintele SUA, Barack Obama şi omologul său chinez Hu Jintao au ajuns pe agenda de discuţii la punctul în care se caută soluţii pentru consolidarea legăturilor de afaceri, dar şi pentru o mai mare respectarea a drepturilor omului.
Acum patru zile, liderul chinez Hu a şi-a început vizita în SUA, unde a venit să caute împreună cu preşedintele american, soluţii la problemele stringente cu care cele două puteri se confruntă. Câştigător al Premiului Nobel, Obama a fost presat de un grup de parlamentari, să ridice problema cu drepturile omului în dicuţiile Hu Jintao.
„Istoria ne arată că societăţile sunt mai armonioase, naţiunile au mai mult succes şi în lume este pace, doar atunci când drepturile şi responsabilităţile din toate neamurile şi toţi oamenii sunt respectaţi, inclusiv drepturile universale ale fiecărei fiinţe umane”, a spus Obama în timpul unei ceremonii în afara Casei Albe, potrivit Deutsche Welle.
„Trebuie făcute o mulţime de schimbări pentru a îmbunătăţi drepturile omului în China. Cu toate acestea, China este o ţară în curs de dezvoltare, cu o populaţie care se confruntă cu provocări enorme în evoluţiile economice şi sociale, iar drepturile omului trebuie privite în aceste circumstanţe”, i-a răspuns omulogul chinez, citat de Deutsche Welle.
La o întâlnire comună cu liderii de afaceri, Hu a spus că China salută companiile din SUA care prin aportul lor contribuie la creşterea consumul intern. Creşterea cererii pentru bunuri din China este o preocupare prioritară pentru SUA, deoarece aceasta ar putea contribui la reducerea deficitului balanţei comerciale cu China.
„Statele Unite şi China trebuie să stimuleze cooperarea pentru a consolida economia globală şi pentru a aborda probleme internaţionale de securitate”, a declarat preşedintele Barack Obama, potrivit Deutsche Welle.
La începutul vizitei Obama a cerut „condiţii echitabile” pentru firmele americane în China, dar în accelaşi timp a salutat cele mai recente semne de flexibilitate de la Beijing.

Foto


 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus