Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Sovaiala: "banii se impart pe proiecte, nu politic"

Cele 7,62 de milioane de lei care vor fi împărțite de Consiliul Județean către cele 64 de primării ale județului Sibiu în ședința de săptămâna viitoare nu vor fi drămuite pe criterii politice, susține Constantin Șovăială, vicepreședinte al CJ Sibiu.
Membru al Comisiei de buget din cadrul instituției județene, Șovăială susține că pentru a înlătura influențele politice, primarilor din județ le-au fost solicitate, încă de anul trecut, listele cu proiectele aflate în derulare sau în curs de pregătire. ”Sunt mai multe criterii, dar contează proiectele fiecărei comunități. Sunt cu aproape un milion de lei mai mulți bani decât anul trecut, dar, evident, toți primarii vor mai mult. Ei ne-au transmis solicitările și proiectele lor, avem o situație centralizată în funcție de care vom stabili sumele repartizate fiecărei localități”, declară Constantin Șovăială.
El recunoaște că, la împărțirea banilor, și anul trecut s-au luat în considerare și sumele alocate direct de către Guvern către anumite unități administrative, astfel că, la împărțirea bugetului de către CJ, ”cei care au primit mai puțin de la Guvern, să primească mai mult de la Consiliului Județean. Dar acum vom merge pe proiecte”, declară Șovăială.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

VARLAAM

Acum 11 ani

Asa este,conteaza proiectele fiecarei comunitati.Proiectele sunt foarte importante pentru fiecare unitate administrativa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus