Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Mediasul reabiliteaza 54 de strazi cu 33 de milioane imprumutate

Municipiul de pe Târnava Mare va împrumuta suma de 33 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere şi de apă - canal pe un număr de 54 de străzi.

O delegaţie formată din patru reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare s-a aflat miercuri la Mediaş pentru a pune bazele acordului de finanţare.   „Miercuri am avut o întâlnire cu o delegaţie de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în vederea accesării unei finanţări pentru realizarea infrastructurii rutiere din municipiul Mediaş. Practic, lucrurile încep să intre în linie dreaptă, am stabilit foaia de parcurs, iar săptămâna viitoare se va susţine licitaţia pentru consultanţa tehnică, după care va începe pregătirea documentaţiei pentru organizarea licitaţiilor în vederea atribuirii lucrărilor de execuţie a infrastructurii rutiere. Dacă lucrurile vor decurge aşa cum am stabilit, la sfârşitul lunii iulie licitaţiile vor fi finalizate, contractele semnate şi vom fi în măsură să predăm amplasamentele pentru realizarea lucrărilor. Vreau să adaug că licitaţiile vor fi organizate potrivit metodologiei Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Suma pe care o vom împrumuta este de 33 de milioane de lei, perioada de rambursare fiind de 11 ani, cu o perioadă de graţie de 1 an. Cu această sumă vom reuşi să modernizăm infrastructura rutieră, atât din Mediaş, cât şi din satul aparţinător Ighişu Nou,  într-o perioadă de timp mult mai scurtă decât bugetul local ar fi permis“, a declarat primarul Teodor Neamţu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus