Duminică,
18.04.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Video. Hans Klein demisioneaza din Consiliul local, dupa 19 ani

Cel mai longeviv consilier local al Sibiului, Hans Klein, a anunțat astăzi că demisionează din forul legislativ local. Klein a făcut acest anunț la sfârșitul ședinței ordinare a Consiliului local, ședință pe care a condus-o în calitate de președinte de ședință. Hans Klein este consilier local încă din clipa în care acest for a fost reînființat în urma schimbării regimului comunist.
”Am împlinit 70 de ani. La această vârstă puterile se micșorează și vreau să mai am timp și de altceva. Vreau să mă dedic cercetării, în calitate de cadru universitar. Asta am învățat de la bătrâni, să te retragi la timp. Între strămoșii mei, cel puțin doi au fost consilieri locali - pe atunci se numeau senatori - și de la ei am învățat și acest lucru. Familia Klein este foarte veche în Sibiu - de la 1715, când s-a mutat primul Klein în Sibiu, venind de la Șomartin”, a povestit Hans Klein la finele unei ședințe pe care a prezidat-o vădit emoționat. Doar că nu se cunoștea motivul.
Hans Klein a fost ales pentru prima dată drept consilier local în 1992, alături de alți doi colegi din FDGR. Din acel an, Klein a fost în permanență în forul legislativ local. ”Timpul pentru mine devine mai prețios pentru mine și sper că înțelegeți acest lucru. Vreau să mai fac cercetare. Permiteți-mi să mulțumesc și electoratului, care m-a ales pe mine, care ne-a ales pe noi. Cred că am făcut lucruri foarte, foarte frumoase. Mulțumesc tuturor”, a încheiat Klein.

Johannis: Hans Klein a mediat conflicte

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a apreciat faptul că Hans Klein a încercat întotdeauna să aplaneze conflictele inerente unui for legislativ multicolor. ”A contribuit cel mai mult să ne determine să fim un consiliu local care lucrează pentru oraș. Este o demisie de onoare admirabilă. Faptul că dorește să își dedice timpul cercetării este onorabil”, a apreciat Johannis, în același timp președinte al FDGR, care i-a mulțumit lui Klein pentru munca depusă în cadrul Consiliului local. ”A fost, cel puțin pentru consilierii din grupul FDGR, mai mult decât un coleg consilier, a fost - la început mai puțin declarat, apoi declarat - șeful grupului de consilieri locali a FDGR și a reușit să ne organizeze și repede și bine”, a spus Johannis.

Livia Sava

Singura care a luat cuvântul din partea consilierilor locali a fost Livia Sava, colegă veche a lui Klein în Consiliul local Sibiu. Livia Sava a trecut peste asperitățile dintre PD-L (formațiunea pe care o reprezintă) și FDGR și i-a mulțumit lui Klein, urându-i să revină cât mai des. ”Îi dorim ani mulți cu sănătate și îl așteptăm să mai revină. Și să auzim numai de bine”, a spus Livia Sava.

Procesul cu CNSAS, pe tema colaborării cu Securitatea

Hans Klein a fost acuzat de colaborare cu Securitatea, de către Consiliul național pentru studierea arhivelor securității.  Klein a contestat decizia dată de CNSAS, iar acum procesul se află pe rol la Înalta curte de casație și justiție, Turnul Sfatului a vorbit cu Hans Klein pe acest subiect.

Articolul pe această temă îl puteți citi aici.
Vezi mai jos filmulețe de la sfârșitul ședinței Consiliului local din ianuarie
 

 

 Discursul lui Hans Klein

 

 

Discursul lui Johannis

 

Urările Liviei Sava

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

cititor obosit

Acum 10 ani

Asta o fi chiar Nemuriciu de activeaza din timpul ocupatiei romane? Castrul Caedonia avea oare Consiliu Local?
Raspunde

x

Acum 10 ani

Din anul 199? asta e buna...cred ca este corect...mereu tanar din 199 :))
Raspunde

adi

Acum 10 ani

Klein Hans s-a retras fiindca a fost colaborator al securitatii, conform unei sentinte a justitiei si nu inteleg de ce nu recunoaste adevarul acest popa ticalos care-si turna enoriasii? Astia sunt sasii vostri cinstiti pe care i-ati votat la gramada.
Raspunde

GUFY

Acum 10 ani

Klaus, cand se retrage?? Cred ca mai e ,,carne pe ciolan\" si viseaza inca un mandat! Nu am cunostinta de vreo realizare mareata a acestui consilier Klein! Poate pentru ,,ai lui\" ca nu prea se intrec in multumiri, romanii! Chestia cu ,,colaborarea si soptitul\" ma pune pe ganduri! Oare , dupa 1989 n-au ramas doar ,,ciripitorii sasi\"?? Cei harnici si muncitori s-au dus ,,oben\" iar ,,salariatii ciripitori\" au ramas sa-si onoreze contractul! Istoria ne va confirma ori...
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

cata raie in comentariile pedelacilor si pesedacilor jegosi!!! ce au facut pana acuma primarii rumani pentru urbea asta? nimic! fara sa fiu implicat politic, pot sa spun ca o sa-l mai votez pe Johaniss si in urmatoarele 10 mandate, pentru ca omu a si facut ceva pentru oras, nu a bagat numai in buzunarul propriu.
Raspunde

XMEN

Acum 10 ani

Va asteapta doamna cu coasa herr Securist. Va dorim cosmaruri placute !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus