Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Oradea pleaca invinsa din Transilvania: In grafic

Meci de ”care pe care” sâmbătă seară în Sala Transilvania, un meci vital pentru soarta echipei sibiene în compania unei echipe mai bine clasate, CS Municipal Oradea. După înfrângerea din restanţa de miercuri cu Steaua, furtuna s-a abătut din nou asupra echipei CSU Sibiu. Directorul tehnic al echipei a lansat într-o conferinţă de presă un atac virulent asupra antrenorului principal al sibienilor. „Jocul echipei a fost bun dar a fost pregătit slab de antrenor din punct de vedere tactic. Deși se știa că jucătorul principal al Stelei e Stănescu nu s-a luat nicio măsură, măcar să dubleze. L-au lăsat tot timpul să joace unu la unu cu Herndon. La Ploiești s-a întâmplat același lucru cu Burlacu. E inadmisibil ca jucătorul care e cel mai bun să marcheze o treime din puncte”, spunea Mircea Vulc în conferinţa de presă. Deci concedierea lituanianului părea o problemă de câteva zile, apele s-au mai liniştit într-o oarecare măsură, antrenorul fiind mult mai atent la indicaţiile venite din tribune în meciul de sâmbătă.
Sfertul I al partidei cu Oradea a început foarte prost pentru sibieni. Spectatori la o partidă a echipei Utah Jazz, sibienii n-au avut nicio soluţie pentru pick`n`roll-ul executat până la exasperare de orădeni. După trei acţiuni în care orădenii au marcat prin acest procedeu elementar, sibienii au fost nevoiţi să înceapă să faulteze pivotul pentru ca diferenţa să nu devină alarmantă. Prakuraitis a schimbat şi cinciul de start în urma întregii tevaturi din prima săptămână. Antrenorul a trimis în teren toţi cei trei jucători veniţi în pauza competiţională, Markovic, Atanackovic şi Herndon, alături de Seals şi Calotă. Seals a jucat din nou 40 de minute. La indicaţiile directorului tehnic, Prakuraitis îi scoate pe Calotă şi Herndon şi îi trimite în teren pe Crăciun şi Harrison, sperând ca o creştere a taliei în apărare să fie suficientă pentru a stăvili aportul ofensiv al front-court-ului orădean. Cu toate astea, Oradea câştigă primul sfert cu 19-13. Sfertul secund avea să fie sfertul revenirii. Seals reduce diferenţa cu o treiţă la 21-16 iar Herndon cu un three points play, coş cu fault, la un singur punct, 24-23. De altfel, Oradea avea să mai conducă doar o singură dată în acest meci. Seals face o nouă fază minune, un capac perfect în apărare urmat de un contraatac finalizat tot de el de la 3 puncte, 26-24 pentru Sibiu. Mandic reuşeşte şi el trei puncte însă imediat Atanackovic îngroapă şi el o treiţă şi scorul devine egal 29-29. Sfertul se încheie la diferenţă minimă pentru sibieni, 32-31. Întreaga conducere tehnică a echipei intră în vestiar la pauza mare iar la reluare, Sibiul calcă în picioare orădenii. Prima treiţă a lui Markovic se consemnează la 39-31 pentru Sibiu. Calotă duce diferenţa la 10 puncte iar câteva faze mai târziu, Seals, cu o treiţă face 50-34 pentru un parţial de 18-3 al Sibiului. Oradea încearcă să reintre în joc însă Markovic reuşeşte şi el un coş cu fault iar diferenţa ajunge la 17 puncte. Sfertul se încheie cu 57-41. Deşi sibienii încep foarte bine şi ultimul sfert, aducând diferenţa chiar la 20 d epuncte, 65-45 după un coş de trei puncte al lui Cristi Crăciun, Oradea începe să tragă tare pentru a anula această diferenţă. Cum play-off-ul se va decide pe muchie de cuţit, diferenţa cu care se încheie fiecare meci contează enorm în clasamentul final. Cum Oradea a câştigat meciul tur la 18 puncte, 88-70, era vital pentru CSU să reuşească o victorie la mai multe puncte pentru a avea avantaj într-o eventuală situaţie de egalitate. Şi nu ar fi fost imposibil. Însă Oradea realizează un run de 10-2 iar 67-55 era foarte greu de crescut diferenţa. În ultimele 10 secunde ale partidei se cer nu mai puţin de trei time-out-uri. Meciul se încheie cu o ultimă fază a sibienilor, concretizată de Crăciun şi cu scorul de 73-57.

Pentru CSU au marcat: Markovic 20 p. 10 rec. 1 pd., Seals 16 p. 8 rec. 2 pd., Atanackovic 11 p. 2 rec. 3 pd., Herndon 10 p. 5 rec., Calotă 7 p. 1 pd., Crăciun 7 p. 2 rec. 2 pd. şi Harrison 2 p. 2 rec. 1 pd.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus