Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
-0°C

Partidele nu trec testul zapezii

“În Sibiu nu mai ninge de trei zile. Deşi legea spune că fiecare trebuie să îşi deszăpezească trotuarul din faţa casei-firmei, cel mai bun exemplu îl dau sediile partidelor politice de pe strada Fabricii (PD-L şi PNL). Dacă treci prin faţa acestor sedii, ai toate şansele să îţi rupi capul pe gheaţă”, ne scrie un cititor, fâcând referire la sediile PNL şi PD-L de pe strada Fabricii. La faţa locului, exact cum a scris cetăţeanul. “Ar trebui să luăm o lopată, o mătură să dăm zăpada şi gheaţa din faţă”, spune şi senatorul PNL Minerva Boitan, care intră în sediu ajutată de un consilier, pentru a nu cădea.
Primarul Klaus Johannis dă un sfat celor care cad din cauza proprietarilor leneşi: “Să-i dea în judecată”. Şi a dat exemplul ţărilor vestice. “Oamenii care și-au rupt acolo picioarele au mers în instanță și au cerut daune. Iar valoarea acestora este destul de mare. Prin urmare, oamenii de acolo își curăță trotuarele nu pentru că dă primarul amenzi, ci pentru a nu lăsa să își rupă cineva picioarele în fața casei lor. În Sibiu sunt destul de multe trotuare curățate, dar și mulți proprietari care nu au înțeles că e bine să curețe zăpada. Sunt destul de mulți sibieni care s-au obișnuit să nu țină curățenia pe stradă”, a spus primarul.
Sediile partidelor din zona centrală să prezintă mult mai bine. Bulevardul Nicolae Bălcescu este bine curăţat, astfel că sediile PSD şi PD-L sunt ferite de posibile acuzaţii. În luna ianuarie, cel puțin trei sibieni au mers zilnic la ortoped, pentru a-și pune în ghips mâinile sau picioarele.
Dacă nu îşi mătură trotuarul de zăpadă şi nu înlătură gheaţa din faţa casei, pentru o persoană particulară cea mai mică amendă este de 50 de lei, iar în cazul unei firme de 150 de lei.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus