Marţi,
07.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-6°C

Romul Nutiu expune la Muzeul National Brukenthal

Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal găzduieşte începând de azi expoziţia „Painting for Thinking” a artistului Romul Nuţiu. Expoziţia este o investigaţie picturală cu posibilităţi de performance, având un profil abstract cu efect ermetic.

În anii ’70, la Timişoara, Cotoşman, Bertalan, Flondor şi Nuţiu încearcă să impună o identitate de grup, în aversiunea lor faţă de realismul-socialist. Nuţiu alege, aproape inconştient, Expresionismul Abstract, combinând de fapt forma abstractă, mare, ambiţioasă cu valorile emoţionale expresioniste.  Romul Nuţiu foloseşte reacţii estetice meditative  pentru pictură, obiect , sculptură şi instalaţie. Nuţiu este interesat de cum se poate experiementa, perseverând în serviciul mediilor artistice consacrate, dar şi în direcţia Sinn – Bedeutung (conţinut – semnificaţie). Intimitatea intens psihologică livrează calităţi de tipul experienţă estetică şi acţiune, control abandonat în favoarea planşei, imagini primordiale, simboluri arhetipale şi automatism fizic.
Romul Nuţiu s-a născut la Bilbor, în 28 iulie 1932. A studiat la Institutul Ioan Andreescu din Cluj şi a urmat o clasă de excelenţă cu prof. Alexandru Ciucurencu la Institutul Nicolae Grigorescu din Bucureşti. Începând cu anul 1957, expune în galerii şi muzee din ţară şi străinătate, cu predilecţie în Germania, Ungaria, Austria, Brazilia, Anglia şi Italia.
Vernisajul va avea loc joi, 10 februarie, de la ora 17:00. Expoziţia va rămâne deschisă până în 28 februarie, de miercuri până duminică, între orele 10:00- 18:00.


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Marius Gheorghiu

Acum 12 ani

Expoziţia se va deschide joi, 10 februarie, la ora 17, la Galeria de Artă Contemporană (str. Tribunei, nr. 6). Azi este doar conferinta de presa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus