Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Gazul, campion la gropile Sibiului

1285 de gropi și șanțuri s-au săpat anul trecut în tot Sibiul. Asta dacă luăm în calcul doar lucrările companiilor care administrează rețele de utilități. Campioană la gropi în asfalt este societatea E.On Gaz, care a efectuat nu mai puțin de 750 de săpături. Următoarele locuri sunt ocupate de Apă Canal, cu 489 de intervenții și Electrica, cu doar 46 de săpături. „Am avut un an destul de dificil din acest punct de vedere, în oraş desfăşurându-se multe lucrări de modernizare care au presupus şi intervenţia la reţelele de utilităţi. Însă DPC a lucrat bine, într-un ritm susţinut şi a reuşit să refacă peste 80% din cele 1.285 de intervenţii care au afectat carosabilul” spune primarul Iohannis. Restul de 20% sunt niște gropi de toată frumusețea, care așteaptă în continuare să fie astupate. Inspectorii Primăriei au ieșit pe teren la numărat gropile iar acum întocmesc un plan pentru lucrările de plombare și refacere. Societatea Drumuri și Prestări în Construcții va ieși însă la lucru doar în momentul în care temperatura nu va mai scădea sub cinci grade Celsius. DPC urmează să efectueze şi cele 242 de refaceri care nu au mai fost posibile anul trecut, acestea producându-se în lunile noiembrie şi decembrie. DPC va forma cinci echipe care vor executa lucrările de reparaţii la străzi. Pentru anul acesta din bugetul local a fost alocată suma de 15,5 milioane de lei pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a străzilor, această sumă urmând să fie suplimentată în funcţie de necesităţi. „Acestor lucrări li se adaugă lucrările de modernizare a peste 14 străzi şi lucrările la reţeaua de apă şi canalizare pe o serie de străzi, lucrările pe care sperăm că le vom începe în cadrul PIDU în Oraşul de Jos” mai spune primarul Klaus Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

alehando

Acum 13 ani

bravo bravo ce ma bucur bravo asa johanis
Raspunde

E-on?!?

Acum 13 ani

Cine repara strada de la Blocul cu plomba?!? E jale pe acolo si in continuare pe Stefan cel Mare? Parca era vorba ca pt. fiecare sapatura este un contract de asfaltare?!? Unde, cand, cum??!?
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

e-on sunt ca CIUMA!!! din orice punct de vedere!!!
Raspunde

Apollo

Acum 13 ani

Pai sunt obligati prin lege sa astupe santurile facute si sa amenazeze la loc zona dar degeaba. Daca nu se dau amenzi n-au nici o frica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus