Sâmbătă,
20.07.2024
Ploi Scurte
Acum
20°C

Azi desfintam, maine anulam. Apoi o luam de la capat

Ca şi cum n-ar fi vorba de sănătatea a sute de mii de oameni, reforma în sănătate se schimbă de la o zi la alta. Astăzi Ministerul Sănătăţii anunţă că desfiinţează două spitale în judeţul Sibiu şi comasează alte două, mâine doctorii ies în stradă şi ţipă cât pot că nu vor să ajungă pe străzi, poimâine se anulează desfiinţarea spitalelor. Vineri primarul din Sălişte, care este şi preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România arată cu documente semnate de oficiali din Ministerul Sănătăţii că s-a anulat reforma, şi tot vineri ministrul iese şi spune că se mai gândesc. Ce înţeleg din toată tevatura asta cei care conduc spitalele? Că sunt fraieri că nu pleacă mai mai repde din ţară? „Din punctul meu de vedere comasarea se poate discuta pe două planuri, sau ca să zicem aşa, din două perspective. Primul plan este cel strict juridic. Denumirea spitalelor şi schimbările majore le fac managerii cu ajutorul Consiliului Judeţean, iar Ministerul Sănătaţii poate să aprobe aceste demersuri. Ministerul nu poate să ia decizii decât la propunerea autorităţilor locale. Acest plan de comasare este de fapt o propunere a ministerului care doreşte să organizeze şi să modernizeze spitalele. Acesta este un proiect de hotărâre de guvern, iar ceea ce se intamplă acum este doar o dezbatere. Această dezbatere nu va duce la comasare, dacă autorităţile locale nu îşi doresc comasarea”, spune dr. Gabriel Budescu, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu. Asta se întâmpla vineri, până astăzi multe se pot schimba.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus