Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Risc de avalansa de gradul patru in Muntii Fagaras

 

Meteorologii au anunţat, luni, că riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit Centrului Meterologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii de avalanşe, în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de patru - risc mare - pe o scară de la unu la cinci.
"În Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, se menţine riscul mare de declanşare a avalanşelor, prin suprasarcină exercitată de stratul de zăpadă căzut în ultimele patru zile, care măsoară, în medie, 40 de centimetri. Zăpada din care este alcătuit a fost uşor umezită şi mai grea şi a îngheţat la suprafaţă în cursul nopţilor, când temperatura a scăzut sub minus 10 grade Celsius, formând cruste de reîngheţ. Sub acest strat se află 50-60 de centimetri de zăpadă cu rezistenţă scăzută, format din cristale de diferite mărimi. Există riscul declanşării spontane de avalanşe medii şi chiar mari, pe versanţii suficient de înclinaţi, riscul declanşării avalanşelor fiind amplificat chiar şi printr-o slabă supraîncărcare", se arată în avertizarea meteorologilor postată, luni, pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
Potrivit sursei citate, la altitudini mai mici riscul producerii de avalanşe este de gradul doi - risc moderat.
Avertizarea meteorologilor intră în vigoare luni seara, la ora 20.00, şi este valabilă până marţi la aceeaşi oră.
La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 136 de centimetri, iar meteorologii anunţă că va mai ninge şi în următoarele 24 de ore.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus