Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Suntem oameni, sau nu mai suntem...

Banii din bugetul asigurărilor de sănătate au fost ani buni un fel de corn al abundenței pentru guvernele care s-au perindat la conducerea României. Au fost bani buni pentru orice. Din ei s-au plătit pensii când a fost nevoie, s-au plătit campanii electorale. Mai puțin medicamente, mai puțin în investiții în sistem. Orice vacă se lasă mulsă până la un moment, când dă cu piciorul în găleată și varsă tot laptele. Acum stearpă, vaca e la un pas de tăiere. Sau nu e. Sau e. Sau dracu mai știe că spitalele astea s-au desființat și s-au înființat din nou de câteva zeci de ori în ultimele trei luni. Ce să mai facă agnițenii cu semnăturile care le-au strâns? Să le folosească de hârtie igienică sau să le mai păstreze că „cine știe”? Praful s-a ales de sistemul medical românesc. Acum se colectează bani la bugetul asigurărilor de sănătate din orice venit pentru că ugerul trebuie reumplut ca să poată fi din nou muls. Și mai că n-aș comenta dacă s-ar vedea ceva de pe urma acestui nou braț băgat până la cot în buzunarul nostru.
Medicii sunt nemulțumiți. Câștigă prost și lucrează într-un ev mediu, cu aparatură pe care și Pazvante Chioru s-ar feri să se atingă, să nu cumva să se curenteze. Dar a rămâne în sistem e o opțiune, până la urma urmei. Nu văd satrapi cu pisici cu nouă cozi la ușile spitalelor ținând medicii cu forța în clinici. Iar mulți dintre ei vin la serviciu cu mașini de zeci de mii de euro după ce tocmai au părăsit căldura vilei de 6 zerouri.
Haios cum e, sondajul Consiliului Județean devine foarte relevant când vine vorba de sistemul sanitar. Oamenii nu se plâng de paiele din saltele, nu se plâng de cearceafurile murdare sau de ecografurile care fac scurt când le bagi în priză. Se plâng de oameni. Iar asta nu are nimic de a face cu investițiile din sistemul sanitar. Poate cu jurământul lui Hipocrate. Pentru că aceiași doctori din sistemul public de care se plânge toată lumea, flegmatici, îngâmfați, insensibili și ofensatori sunt niște minuni ale naturii în cabinetele lor particulare. Un halat și un stetoscop vă fac doctori, așa e, dar nu vă fac neapărat și oameni.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 273

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

sper

Acum 13 ani

din toata inima ca dupa vamesi sa urmeze doctorii. Acesti dumnezei autoproclamati merita un dus rece, sa nu uite ca ei au ales, ei SERVESC pacientul, nu-l DETIN ca in sclavagism, iar spitalul nu e CORTUL lor, e bun comun, finantat de noi si supt de ei!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus