Vineri,
07.05.2021
Innorat
Acum
17°C

Doi sibieni, retinuti dupa ce au lovit cu masinile pietoni si au fugit de la locul accidentelor

DDoi bărbaţi din judeţul Sibiu au fost reţinuţi după ce au lovit cu maşinile pe care le conduceau pietoni care mergeau pe şosea, iar apoi au fugit de la locul accidentelor şi au încercat să şteargă urmele, ei fiind prinşi ulterior, transmite corespondentul Mediafax.

Şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Bogdan Maxim, că doi bărbaţi suspectaţi de comiterea a două accidente rutiere, în urma cărora un pieton a murit şi un altul a fost rănit, au fost identificaţi în urma acţiunilor desfăşurate, ei fiind reţinuţi.
Potrivit lui Maxim, primul accident s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe DN 1, în localitatea Bradu, după ce un autovehicul a lovit un pieton în vârstă de 30 de ani, care a ajuns cu multiple fracturi la spital.
"Pietonul era cunoscut cu probleme psihice şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În plus, se plimba pe partea carosabilă, de aceea toate indiciile arătau că el este principalul vinovat al producerii accidentului rutier. Conducătorul auto care l-a lovit a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, de aceea s-au demarat acţiuni pentru a-l găsi. La faţa locului am găsit o oglindă de maşină şi aşa am aflat ce fel de maşină a fost implicată în accident", a declarat Bogdan Maxim.
Potrivit acestuia, autorul este un bărbat de 44 de ani din localitatea Avrig, judeţul Sibiu, care efectua activitate de transport în comun cu un microbuz, când a acroşat cu oglinda pietonul.
"Acesta s-a deplasat la domiciliul din Avrig şi, pentru că are o societate comercială care se ocupă de transportul de persoane şi deţine piese de schimb, a schimbat imediat oglinda şi chiar s-a întors la locul accidentului pentru a demonstra că maşina lui este în regulă şi a îndepărta suspiciunile. Avem însă înregistrarea video de la o benzinărie din apropiere şi aşa am reuşit să stabilim că maşina sa a fost implicată în accident", a explicat Bogdan Maxim.
Potrivit acestuia, bărbatul a fost reţinut în arestul Poliţiei Sibiu şi prezentat magistraţilor, care i-au interzis să părăsească localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.
Bogdan Maxim a adăugat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aproape acelaşi scenariu s-a repetat în apropierea localităţii Vurpăr, doar că pietonul lovit, în vârstă de 61 de ani, a murit.
"Şi aici, pietonul era în stare de ebrietate şi a fost lovit de un autoturism. Am verificat foarte multe maşini din localitatea Vurpăr şi, într-un final, am decoperit într-o curte un autoturism care, deşi fusese spălat, în partea inferioară, prezenta urme de ţesut uman, sânge şi păr", a declarat Bogdan Maxim.
Potrivit acestuia, autorul accidentului este un tânăr de 24 de ani, care a fost reţinut pe bază de ordonanţă în arestul Poliţiei Sibiu şi va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus