Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Peste 500.000 de euro pentru modernizarea echipamentelor din opt centre de plasament

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu a început procedura de achiziţie a unor microbuze şi autoturisme pentru centrele de plasament incluse în cadrul unui proiect de peste 500.000 de euro care a vizat modernizarea echipamentelor în opt centre din judeţul Sibiu.

Proiectul se va încheia în luna aprilie şi, până atunci, vor mai fi cumpărate mobilier de curte şi grădină, o centrală termică şi un sistem de ventilaţie, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean, la nivelul instituţiei este aproape de finalizare proiectul "Modernizarea echipamentelor din centrele rezidenţiale de protecţia copilului din judeţul Sibiu", în valoare de 539.887 euro, din care 458.904 euro fonduri nerambursabile, obţinute prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European şi 80.983 euro contribuţie proprie.
"În 24 aprilie 2009 s-a aprobat grantul, iar în 22 decembrie 2009 s-a semnat contractul de grant. În 1 ianuarie 2010 a început implementarea proiectului, iar până acum s-au achiziţionat echipament IT, electrice şi electrocasnice, echipament de kinetoterapie, dotări curte (tobogan, coş baschet), echipamente activităţi recreere, huse impermeabile pentru saltele, jaluzele şi mobilier pentru toate cele opt centre incluse în proiect", a declarat, luni, corespondentului Mediafax, Beatrice Muntean.
Potrivit sursei citate, proiectul mai prevede achiziţionarea de microbuze şi autoturisme, pentru care s-a demarat procedura legală de achiziţie, dar şi cumpărarea unei centrale termice pentru Centrul de Plasament Agârbiciu, a unei instalaţii de ventilaţie pentru Centrul de Plasament Gulliver, precum şi mobilier de curte şi grădină pentru toate centrele.
Centrele care sunt implicate în proiect sunt Centrul de Plasament Agârbiciu, Centrul de Plasament Orlat, Centrul de Plasament Mediaş, Centrul de Plasament Gulliver, Centrul de Plasament ”Tavi Bucur” Cisnădie, CSC Prichindelul, CSC Speranţa şi Centrul de Zi Sf. Andrei Mediaș.
Potrivit statisticilor DGASPC Sibiu, anul trecut, în sistemul de protecţie din judeţul Sibiu au fost cuprinşi 1.324 de copii, comparativ cu anul 2009, când erau 1.419 copii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus