Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

OPC a inchis aproape jumatate dintre saloanele de infrumusetare pe care le-a verificat

Directorul OPC Sibiu, Ioan Băra, a anunţat, vineri, că, în urma unui control la saloanele de înfrumuseţare din municipiul Sibiu, au fost închise temporar, pentru remedierea deficienţelor, aproape jumătate dintre acestea, la peste 90 la sută dintre ele fiind descoperite nereguli.

Directorul OPC Sibiu, Ioan Băra, a declarat, într-o conferinţă de presă, că inspectorii OPC au făcut un control la saloanele de înfrumuseţare din municipiul Sibiu, iar din 17 saloane verificate, 16 au fost sancţionate, opt dintre ele fiind închise, transmite corespondentul Mediafax.
"S-au constatat abateri de la legislaţia în vigoare la 16 dintre cele 17 saloane verificate. Deficienţele au fost multiple: lipsa afişării certificatului de înregistrare la Registrul Comerţului, nerespectarea orarului de funcţionare, lipsa informării cu privire la calitatea serviciilor şi la timpul necesar efectuării unor proceduri. De asemenea, au fost depistate şi deficienţe legate de igienă, cam la 40 la sută dintre saloanele verificate. Am găsit foarfeci, perii şi alte ustensile murdare, dar şi prosoape murdare, pline de pete", a spus Băra.
Potrivit acestuia, la unele saloane s-au găsit vopsele şi măşti pentru păr expirate şi din anul 2008. Aceste produse, în valoare totală de 408 lei, au fost oprite de la comercializare.
În urma deficienţelor constatate, inspectorii OPC au acordat zece amenzi contravenţionale în valoare totală de 35.000 de lei şi 25 de avertismente.
De asemenea, au fost închise, până la remedierea deficienţelor, adică pe o perioadă de minim două săptămâni, opt dintre saloanele verificate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 227

Comentarii

1 comentarii

Cip SB

Acum 11 ani

Prosoape murdare si pline de pete?Sunteti siguri ca era un centru de infrumusetare?Sau era altceva?Hmmmmmmahhhhh
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus