Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Curatenia de primavara este in toi. Vezi unde urmeaza sa se intervina in zilele urmatoare

Municipalitatea a demarat de la începutul lunii martie curăţenia de primăvară în oraş, prin intermediul firmei de salubritate care asigură serviciile de curăţenie în oraş, SC Schuster & Co Ecologic SA.

La ieşirea din anotimpul rece pe unele străzi s-au acumulat în rigole resturi vegetale şi praf, împiedicând astfel surgerea normală a apelor pluviale. Echipele firmei de salubritate vor curăţa în următoarea perioadă rigolele de pe străzile Alba Iulia, A. Şaguna, Bulevardul V. Milea, Bâlea , Bulevardul C. Coposu, H. Oberth, Constituţiei, Rusciorului, Moldovei, H. Coandă, Calea Guşteriţei (până la I. S. Bach), Maramureşului, Cristianului, Oştirii, Podul Gării, Podul Gara Mică.

Pe străzile mai largi, firma de salubritate urmează să cureţe carosabilul prin măturare mecanică. Acesta este cazul străzilor: Şoseaua Alba Iulia, A. Şaguna, V. Milea, Constituţiei, C. Coposu, Constituţiei, N. Teclu, Târgul Fânului, Maramureşului, Cristianului, Argeşului, Avrig, Gh. Dima, Bâlea, H. Oberth, Berăriei, Cibinului, Malului, Ştefan cel Mare, Moldoveanu, Transilvaniei, Rusciorului, B-dul Mihai Viteazu, N. Iorga. În cazul străzilor asfaltate mai înguste sau care au un volum mai mare de trafic, măturatul se va efectua manual.

Angajaţii firmei specializate Schuster vor igienza zona Gării, zona din spatele blocului 103 situat pe str. Lungă şi în jurul Şcolii nr. 18), zona Calea Şurii Mari, pasajele de trecere din Piaţa Mică, de pe strada Mitropoliei şi de pe strada General Magheru.

SC DPC SA contribuie la această acţiune şi va igieniza zona de la ieşirea către Agnita, va curăţa şi verifica semnele de circulaţie. Echipele acestei societăţi vor asigura vopsirea liselor de la intrările în municipiul Sibiu şi vor curăţa şi vopsi viaductul din Ştefan cel Mare şi cel de pe Calea Şurii Mari.

SC Apă Canal s-a implicat ca în fiecare an şi urmează să igienizeze zona de mal a râului Cibin şi Calea Şurii Mici.

Din data de 14 martie firma de salubritate a început ridicarea resturilor vegetale rezultate în urma toaletărilor şi a curăţeniei de primăvară din oraş. Municipalitatea încurajează cetăţenii să participe la acest demers prin curăţarea zonelor din jurul blocurilor în care locuiesc, iar SC Schuster & Co Ecologic va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

15 comentarii

Trecator zilnic pe Milea

Acum 13 ani

V-as invita sa mergeti pe Milea in jurul orei 7. Niste \"angajati\" in rosu ridica praful fara a-l colecta undeva anume (nu ca n-ar fi destul de pe strada), pentru ca in jurul orelor 15 sa faca aceeasi operatiuni. Chiar nu mai exista in tot Sibiul o masina care sa adune acest praf?!? Sunt o groaza de oameni care tranziteaza acest asa-zis bulevard. La fel fac si masinile acelea care curata, mai mult praf si galagie. Oare trebuie sa mai precizam ca pe \"dincolo\" se spala strazile cu apa si sapun?!? Ca sa nu mai zic trotuarele...
Raspunde

2

Acum 13 ani

si de contracte cine ar mai beneficia daca strazile ar ramane curate?
Raspunde

@ Trecator zilnic...

Acum 13 ani

Zilele trecute a fost un cititor care cerea sa scoata masinile de curatat de pe Milea pentru ca fac praf...Acum auzim o dorinta exact opusa...ce sa faca exact Primaria? In orice directie te uiti in Romania este praf...stii de ce pentru ca si mie si tie ni se rupe de absolut orice...stiu o sa spui ca tu platesti taxe si ei trebuie sa curete...chiar daca vrem sau nu sa recunoastem TREBUIE cu totii sa curatam...sa nu mai aruncam gunoi si praf pe jos, etc. etc.
Raspunde

nik

Acum 13 ani

Ca de fiecare data, asteptam ca altcineva sa se ocupe de ce nu ne face placere. Asteptam ca \"indivizii in rosu\"- aia a lu Milucu (prezent Barbu) sa se ocupe de toata curatenia. Noi sa stam la semafoar aruncand prin geamul lasat pumni cu seminte pe geam, chistoace de tigari, ghemotoace de hartie etc. Cand am pus, oricare dintre noi, ultima oara mana pe un maturoi sa facem doua-trei \"ture\" pe trotuarul din fata blocului ? Cati am dat cu lopata zapada ce bloca intrarea in bloc ? (Eu am dat o singura data, singur, spre deliciul vecinilor ce savurau peisajul prin geam) Suntem o generatie ciudata, functionam doar impinsi din spate. Ne ascundem in spatele taxelor si impozitelor in virtutea carora n-ar trebui sa ne mai pese de nimic. Ne lipseste responsabilitatea. Suntem lenesi, mistocari, blazati, buni in sport si politica. Suntem romani. Nu ne vom lecui decat atunci cand va fi aplicata legea. Cand vecinul va lua amenda pentru ca si-a schimbat uleiul de motor in fata blocului, lasand filtrul pe caldaram, cand Primaria va amenda puturosii ce nu-si curata zapada de pe trotuare, cand scuipatul de seminte va fi penalizat la \"firfirei\", cand si mai cand...
Raspunde

gicu

Acum 13 ani

pt \"1. Trecator zilnic pe Milea\": - mai ..... romane! dincolo primaria isi permite sa plateasca \"spalare cu apa si sapun\", sunt bani de aspiratoare si perii performante, tu nu pricepi ca ... serviciile publice, in romania, sunt in functie de nivelul de trai? saraci suntem, la matura cu noi!
Raspunde

Curiosul

Acum 13 ani

Masina aia din poza are voia sa faca stânga ? Daca nu, cu acest gen de curatenie s-ar putea începe, printre cei care si-au luat ( se da pa luate ?) carnet dar nu stiu sa se comporte. Pentru nu fi chiar în afara subiectului, nik de la nr.4 zice o treaba cât se poate de reala : în România totdeauna altcineva este de vina, totdeauna alticineva trebuie sa faca ceea ce fiecare poate sa faca. Dar nu o face. Se uita la cei din jur care poate fac ceva.
Raspunde

@ curiosul

Acum 13 ani

da are voie, linia e intrerupta acolo...
Raspunde

@ nik

Acum 13 ani

tot ce spui e 100% adevarat si corect...ne-am transformat intr-o natie de nesimtiti care stiu doar sa manance seminte pe strada, sa fumeze si sa-si curete scrumiera din masina la semafor...asta au adus cu ei miticii si oltenii care s-au aciuit prin Sibiu...primaria NU se mai implica in nimic...pe centru este aproape autostrada, au platit despagubiri unui neamt si li s-a facut frica, fiecare parcheaza unde vrea si cum vrea ca nimeni nu-l amendeaza, etc.
Raspunde

Sibian

Acum 13 ani

Intrebare: strada calea poplacii sau cartierul Valea Aurie mai apartin de Sibiu sau acum sunt in Poplaca? Primaria Sibiu nu mai face nimic pe acolo, vorbesc de drumuri, ca de curatenie nici nu poate fi vorba!
Raspunde

Cetatean

Acum 13 ani

Si cu strazile neasfaltate din sibiu ce facem? Cum rezolvam cu praful din secol 18?
Raspunde

alt cetatean

Acum 13 ani

Deci curatenia se face asa. Se ia praful care este vizibil pe 1metru patrat, se imprastie pe 10metrii patrati. Astfel praful nu mai este vizibil pentru ochiul uman si noi vom crede ca s-a facut curatenie.
Raspunde

alt stbian

Acum 13 ani

nu il mai laudati pe sasu asta ca MAM SATURAT de ziaristi de birou sau la comanda haideti pe aleea genistilor sa VEDETI GROPI SI GUNOAIE
Raspunde

titi

Acum 13 ani

ba klausi, lasa functia de prim-ministru si vezi de oras, ba, ca esti pe nicaieri! dracu te mai voteaza!
Raspunde

lica

Acum 13 ani

asai cu neocomustii.asteapta sa le curete primaria zapada din curte,sa le faca curat prin curti...cu ce bani oamnei buni?cu cei ce nii fura mitiici de 90 de ani?eliberati ardealul de mitici si va fii bine.pana atunici ciocul mic si stati slugi la bucuresteni si olteni cocliti.
Raspunde

Maria

Acum 13 ani

Sa nu mai pierdem timp:trecem la treaba asa cum faceau bunicii nostri! Se considera curatenia casei terminata(saptamanal,cel putin) atunci cand am maturat si in fata casei,blocului....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus