Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

FITS 2011: 300 de evenimente intre 27 mai si 5 iunie

A XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din Europa, potrivit organizatorilor,  se va desfăşura anul acesta între 27 mai şi 5 iunie.
Festivalul propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi prezintă peste 300 de evenimente ce se vor desfăşura în peste 60 de spaţii de joc. „Programul celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu continuă tradiţia unei oferte culturale la cel mai înalt nivel. Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogată şi variată şi aduce publicului producţii reprezentative ale marilor companii din străinătate şi din România, spectacole de stradă în oraşul vechi şi în cetăţile şi bisericile fortificate medievale din împrejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, circ, spectacole de lumini, muzică, pantomimă, conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât, mai ales, în spaţii neconvenţionale, transformând Sibiul într-o veritabilă capitală culturală a lumii” a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului.
Ediţia din acest an a Festivalului va avea ca temă comunitatea şi va fi deschisă prin două reprezentaţii de excepţie: „Idiotul” după Feodor Dostoievski al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company şi „Transition” al companiei Aktion Theater Pan.Optikum.
Eimuntas Nekrošius este cu siguranţă cel mai important regizor lituanian al tuturor timpurilor. Câştigător al Premiului UBU pentru teatru, regizorul se distinge printr-o teatralitate ce pune accent pe folosirea poetică a imaginii şi a sunetului şi prin exploatarea arhetipală a lumii. „Idiotul” este cea mai nouă producţie semnată de Nekrošius, care anul trecut a fost premiat pentru acest spectacol în cadrul Galei „Golden Stage Cross” cu titlul de cel mai bun regizor.
Programul complet de spectacole va fi anunţat la lansarea noului site al festivalului, iar biletele vor fi puse în vânzare în luna aprilie.
Festivalul este organizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local al Municipiului Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutului Cultural Român, Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Consiliului Judeţean Sibiu şi UNITER. Coproducători: Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune. Un eveniment aflat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi al Reprezentantului Comisiei Europene pentru Educaţie, Formare, Cultură şi Tineret.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

ss

Acum 11 ani

probabil ca escrocul de chiriac considera eveniment si de cate ori se frige el la buci in perioada respectiva, plus numarul de clisme si iesitul la buda!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus