Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Inmultirea numarului de autovehicule de ridicat masini si interzicerea publicitatii pe stalpi, discutate oficial joi

Lansate spre dezbatere publică, proiectele de interzicere a publicității pe stâlpii de iluminat din oraș, precum și proiectul de transferare a activității de ridicat mașini parcate neregulamentar în cadrul SC Piețe Sibiu SA (pentru a putea fi folosite mai multe utilaje), vor fi supuse votului consilierilor locali în ședința de joi.
Autospeciala pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va trece din subordinea Serviciului de administrare a domeniului public în ograda nou înființatei societăți SC Piețe SA Sibiu, din motive ”de dinamizare”.
De la 1 aprilie, pe lângă polițiștii locali, cei de circulație și inspectorii Serviciului de adminnistare a domeniului public, de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar se vor ocupa și agenții constatatori ai SC Piețe SA Sibiu.
Transferul activității de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în administrarea societății comerciale SC Piețe Sibiu SA va avea, ca iminentă urmare, achiziționarea unei noi autospeciale pentru ridicarea mașinilor.
Acest lucru nu putea fi făcut, în cadrul Serviciului de administrare a domeniului public și privat al Sibiului, din cauza restricțiilor guvernamentale, care au blocat angajările în sistemul public (nu mai puteau fi angajate noi echipe), dar au blocat și achizițiile (nu mai putea fi cumpărată o nouă autospecială).

Panouri publicitare prea multe

Pentru că modul lor actual de amplasare dăunează imaginii orașului, Primăria va interzice toate panourile publicitare amplasate pe stâlpii aflați în proprietatea Sibiului și va scoate în afara legalității și panourile publicitare amenajate pe stâlpii aflați în proprietatea unor alte persoane juridice, dar care stâlpi sunt amplasați pe domeniul public al Sibiului.
Cele câteva sute de direcționale la care se face referire (acele «casete publicitare» amplasate în special pe stâlpii de iluminat public) într-un proiect al administrației locale ar trebui să dispară până la 30 septembrie 2011. În cazul în care aceste panouri nu vor fi demontate de firmele de publicitate care le-au amplasat, de la 1 octombrie 2011 panourile vor fi considerate de administrația locală a fi bunuri abandonate pe domeniul public. ”Se va proceda la ridicarea acestora prin intermediul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu, fără a mai fi necesară o altă procedură de somare a proprietarilor panourilor”, se arată în proiectul de hotărâre propus Consiliului Local Sibiu.
Având în vedere că ambele proiecte poartă avizul primarului Sibiului, Klaus Johannis, (președinte al FDGR, formațiune ce deține majoritatea în CL Sibiu) este de așteptat ca ambele proiecte să fie adoptate.

Foto Google Street View


Citește și

Curățenie pe stâlpii orașului: sute de panouri publicitare desființate

Încă o autospecială de ridicat mașini parcate neregulamentar, cumpărată la Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

sibienii

Acum 13 ani

mai sasalau prost si mai ales excroc, da locurile de parcare unde-s ??!!!
Raspunde

Un sibian

Acum 13 ani

Acum sa vedeti voi vanatoare de masini parcate aiurea ca SC Piete SA Sibiu va trebui sa se autofinanteze. Se va forma acceasi mafie a parcarilor ca si in Bucuresti odata externalizat acest serviciu de catre Primarie doar pentru a proteja locuri de munca. Nu sunt oameni zic unii dar la impozite e nevoie sa stai la 3-4 ghisee si sa vezi in fata ochiilor la fel de multe vaci cu cabina sa platesti si tu un bir. Daca cand dai bani stai la enspe cozi cred ca banuiti si voi ca tre sa stai la celputin enspe+1 daca trebuie sa primesti tu ceva bani sau autorizatii. Bugetarii sunt la fel de multi, platiti la fel chiar si cu asa zisa reducere si acum si mai inutili intr-o proportie mare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus