Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Alegerile din 2012 si strategiile partidelor, dezbatute la Sibiu

Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din Sibiu organizează masa rotundă cu tema: Alegeri 2012; Strategii ale partidelor cu un an înainte de alegeri.

Cu un an înaintea ciclului electoral 2008-2012, partidele politice îşi conturează strategiile politice pentru alegerile viitoare. Ele se confruntă azi cu un context general, politic, economic şi social pe care nu l-au mai întâlnit în ultimul deceniu. Partidele sunt astfel nevoite să răspundă unor cereri crescute din partea unor alegători mai exigenţi, cereri ce se înscriu într-un registru divers, de la protecţia socială, până la stimularea mediului de afaceri. Care sunt strategiile lor de campanie cu un an înaintea alegerilor? Cât de diferite vor fi strategiile locale de cele naţionale? Ce segmente electorale sunt, cu precădere, vizate de aceste strategii de campanie? Care sunt noile proiecte publice spre care se îndreaptă partidele româneşti? Organizaţiile locale ale acestora îşi fundamentează acţiunile pe cunoaşterea „pieţei” politice sau, mai degrabă, după formule intuitive?

Masa rotundă va fi precedată de lansarea volumului Alegeri, alegători şi aleşi în România 2004-2009, coordonat de Sabina-Adina Luca şi apărut la Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Evenimentul are loc joi, 31 martie 2011, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 34, et. II, sala 201, de la orele 17.00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus