Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
10°C

ISJ Sibiu: Sesizarea parintilor cu privire la directoarea de scoala care a agresat elevi, intemeiata

Ancheta preliminară a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu la Şcoala Generală nr. 8 din municipiu, unde părinţii au reclamat că directoarea a agresat mai mulţi elevi, a stabilit că sesizările sunt întemeiate, iar înregistrarea camerei de luat vederi care ar fi surprins incidentul ar fi fost ştearsă

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun, ancheta preliminară de la Şcoala Generală nr. 8 din municipiul Sibiu, unde 20 de părinţi ai unor elevi de clasa a III-a au reclamat că directoarea le-a agresat copiii, a stabilit că faptele relatate sunt adevărate.
"În urma constatărilor şi a colectării de informaţii de la copii, învăţătoarea acestora şi profesori, din păcate, se confirmă cele relatate de către părinţi. Copiii au fost uşor agresaţi prin tragere de păr şi prin împingere", a declarat, luni, corespondentului Mediafax, Constantin Gorun.
Potrivit acestuia, cazul directoarei va fi cercetat de Consiliul de Administraţie al şcolii, la care se va adăuga un inspector şcolar şi un director de şcoală, în urma anchetei urmând să se ia măsurile necesare.
"Potrivit Legii educaţiei, sancţiunea poate merge de la mustrare până la destituire. Este prima abatere a acestei directoare, dar asta nu înseamnă că gestul este scuzabil. Nu am avut, în general, probleme cu directorii de instituţii, care trebuie să prezinte credibilitate şi, fiind responsabili de actul managerial, trebuie să aibă un comportament exemplar şi să fie răbdători", a explicat Constantin Gorun.
Potrivit acestuia, şcoala este dotată cu camere de luat vederi, dar camera care ar fi trebuit să surprindă incidentul este blocată pe o imagine de dinaintea momentului respectiv.
"Vizualizând camera de supraveghere video numărul doi, care vizualiza şi înregistra exact spaţiul în care s-a întâmplat incidentul, din păcate, camera a fost blocată. Aş zice că imaginile au fost şterse", a spus Gorun.
Inspectorul şcolar general a precizat că şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu a deschis o anchetă în acest caz, fiind vorba despre minori agresaţi.
Săptămâna trecută, 20 de părinţi ai unor elevi de clasa a III-a ai Şcolii Generale Nr. 8 din municipiul Sibiu au depus o reclamaţie la ISJ în care susţineau că, înaintea unei ore de sport, directoarea şcolii i-a scos cu forţa pe copii în recreaţie, iar pentru că aceştia nu doreau să iasă în curtea şcolii cadrul didactic i-ar fi tras de păr, i-ar fi împins pe scări şi le-ar fi adresat cuvinte jignitoare.
"Fetiţa mea a venit foarte marcată acasă şi foarte supărată că ea nu mai merge la şcoală, că îi este frică de doamna directoare. Foloseşte nişte cuvinte foarte urâte. Este inadmisibil din partea unui cadru didactic să îi facă pe copii handicapaţi, boi, proşti. Fetiţa mea a fost în grupul împins de dânsa pe scări şi a ajuns cu pieptul în clanţa de la uşă", declara Luminiţa Iordan, una dintre mamele care au depus reclamaţie la ISJ.
O altă femeie, mama unui băieţel cu probleme locomotorii, pe care îl ajută la orele de sport, susţinea că a fost martoră la incident.
"Am fost prezentă în clasă. Am văzut-o când l-a luat de păr pe un băieţel. Copiii au ieşit apoi pe coridor şi nu am mai văzut exact ce s-a întâmplat pentru că eram preocupată cu copilul meu. Am auzit însă când le-a adus insulte copiilor. I-a jignit, făcându-i nesimţiţi şi spunându-le că nu sunt bine crescuţi şi nu sunt educaţi. Copilul meu a început să plângă, fiind traumatizat de ceea ce s-a întâmplat", spunea femeia.
Directoarea şcolii a negat toate acuzaţiile şi spunea că doar a ridicat vocea la copii, pentru că aceştia nu au vrut să iasă din clasă în timpul pauzei.
ISJ Sibiu a început o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

22 comentarii

strigator la cer

Acum 11 ani

Daca profesoara agreseaza usor elevul este data afara din invatamant , daca elevul agreseaza verbal si fizic profesoara , TOT PROFESOARA este data afara din invatamant Dati-le arme , elevilor,e mai simplu asa !
Raspunde

gogu

Acum 11 ani

\"strigator la cer\" e ceea ce scri marlan dobitoc. Se pare ca esti vre-un dezaxat care face parte tot din randul cadrelor didactice cu astfel de comportamente, nu am nimic cu cei care sunt profesionisti si isi fac treaba ca atare, dar pentru cei cu astfel de comportament, rusine
Raspunde

marlanul dobitoc

Acum 11 ani

cadrele didactice dezaxate te-au invatat sa vorbesti si sa scrii asa , fireste !
Raspunde

maria dalia

Acum 11 ani

Eu cred totusi ca este o inscenare la adresa directoarei si o \"palma\"la adresa scolii. Iar parintii au fost instigati de invatatoarea clasei.
Raspunde

mirela

Acum 11 ani

eu cred ca exista de mult timp un razboi intre parinti si cadre didacticem evident mediatizat foarte mult si de catre mass media.Cadrul didactic nu mai are autoritate in fata elevului dar nici parintele lui nu stie sa i se impuna-nu are studii de specialitate psiho pedagogice. Copiii au doar drepturi dar obligatiile cine ii invata si cum si apoi cei 7 ani de acasa nu mai exista nici la parinti dar la odraslele lor
Raspunde

...

Acum 10 ani

De ce s-au sifonat parintii? Majoritatea copiilor sunt needucati si nesimtiti.In loc sa umble cu jalba in protap pe la inspectorat, mai bine ar avea grija de copii, ar sta de vorba cu ei, le-ar spune ce se face si ce nu..Dar, probabil, nici ei nu sunt mai buni decat copiii lor...
Raspunde

L&M

Acum 10 ani

Copiii au drepturi! - corect , dar au si indatoriri-obligatii. Datoria dascalilor era de a scoate copiii afara in timpul pauzei, obligatia elevilor era de a iesi in pauza fara discutii sau comentarii. Elevii sunt cei care au incalcat regula, nu si-au respectat indatorirea deci clar ca ei vor fi cei sanctionati. Au fost si nu le convine! Regulile se respecta de aceea sunt reguli. Nu respecti regula nu vei respecta nici legea. Parintii sunt revoltati, de ce ? Nu si-au educat copilul spunandu-i si convingandu-l ca orice regula se respecta . In viata nu faci ca vrei, faci ce trebuie. Vrem civilizatie - asta inseamna sa respectam regulamentele. Copiii au suferit din cauza lor. Cum s-a simtit acel cadru didactic sfidat la unison de niste pusti needucati? Vrem educatie dar nu cu copiii nostrii si nici cu noi. Noi sa fim respectati dar sa nu respectam!
Raspunde

didu

Acum 10 ani

demisia.......
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Este in primul rand datoria invatatorului/invatatoarei sau profesorului care a avut ora, la sfarsitul orei sa iasa ultimul din clasa si sa CONDUCA afara elevii in rand disciplinat..ramane numai elevul-de-serviciu..Directorul NU are de ce sa intervina..si sa acuzi copii de cl.a III-a ca sunt agresivi si banditi..e cam mult. Faptul ca IMAGINILE de pe CAMERA au FOST STERSE este AGRAVANT...Directoarea era singura interesata sa fie sterse imaginile..DESFACEREA CONTRACTULUI de MUNCA si DAREA AFARA din INVATAMANT...pentru aceasta trecerea prin Comisia-de-Disciplina..ptr a avea o baza legala..
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Subliniez inca o data iNVATATOAREA are o mare parte de vina..Trebuia sa incoloneze clasa si s-o CONDUCA DISCIPLINAT AFARA...Mutarea DISCIPLINARA la o Scoala de la tara este o solutie buna..daca nu-i convine, poate pleca...NU SI-A EDUCAT ELEVII in REGIM de SCOALA...Aici nu e vorba de parinti si alte celea...IN SCOALA e altceva.... CONSECVENTA in ORDINE si DISCIPLINA, CONTROLUL CONTINUU sunt OBLIGATORII...Si, bineinteles, DIRECTOAREA, care TREBUIA sa IMPUNA CADRELOR DIDACTICE REGULAMENTUL INTERN...deci, automat si elevilor...
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

FUNDAMENTAL: Cadrul Didactic NU ARE VOIE sa LOVEASCA elevii sau sa-i traga de par, sa-i bruscheze fizic..NU EXISTA ABATERE de la aceasta...
Raspunde

@Georg

Acum 10 ani

Asa este mai fritz. Copii trebuie sa faca numai trei chestii: sa lucre, sa munceasca si sa trudeasca. www.youtube.com/watch?v=9Hl2HamYUpk
Raspunde

@Georg

Acum 10 ani

Eroare din greseala. Copiii, cu trei de i.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

13. @Georg (IP 94.23.117.228) Eroare din greseala. Copiii, cu trei de i.___NU ESTE GRESEALA..este NEARTICULAT aici ...cu intentie..dau ca exemplu altceva, tot terminat la plural in -i:____ sa acuzi oameni cinstiti ca nu si-au platit taxele...se poate SI articulat..sa acuzi oamenii cinstiti ca nu si-au platit taxele.. deci ar PUTEA fi cu articol hotarat: copiii..dar la mine NU E ARTICULAT ...adevarat este, uneori dreptunghiul asta mic in care trebuie sa ma incadrez si tastatura ma ajuta sa sar cate-o litera, mai ales cand cateva randuri mai sus nu mai sunt de vazut si controlat......
Raspunde

he he

Acum 10 ani

Eroarea s-a strecurat in textul: \"Copii trebuie sa faca numai trei chestii: ... \" . Corect -> Copiii, cu trei de i. Omul s-a corectat pe sine.
Raspunde

he he

Acum 10 ani

Sahib Georg, ia mouse-ul , fa click si mentine apasat pe coltul din dreapta-jos si trage de dreptunghiul cel mic spre dreapta. Ce obtinem ?
Raspunde

CCR

Acum 10 ani

Ion ii promite Mariei ca o ia de nevasta daca e virgina. Maria ii zice ca e virgina si cei doi se casatoresc. Cei doi fac un copil.Dupa un timp Maria se destainuie ca nu era virgina la momentul casatoriei. Cei 2 merg la judecator iar judecatorul le spune care e solutia: Sa anuleze copilul.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

16. he he (IP 108.174.195.211) Sahib Georg, ia mouse-ul , fa click si mentine apasat pe coltul din dreapta-jos si trage de dreptunghiul cel mic spre dreapta. Ce obtinem ?_____ phuu.......la.... asta nu m-am gandit... Multumesc..era mereu un chin pentru mine..si eu falos credeam ca stiu MULTE smecherii de astea...TREBUIE SA EXPERIMENTEZI INCONTINUU...
Raspunde

Andreea

Acum 9 ani

Eu sunt una dintre agresate acum am mai crescut dar o sa raman cu aceasta amintire toata viata
Raspunde

luminita

Acum 9 ani

D-le Inspector Firu, mai verificati putin si inspectorii de la gradinite, cum este d-na Stoicescu care se crede cea mai desteapta dar de fapt este o afacerista de mana intai si sustine incompetentele in gradinite si parintii nu sunt multumiti de atitudinea lor si a d-nei inspector, cu multumiri
Raspunde

Fara nume!

Acum 9 ani

Am citit comentariile si intradevar sunt scoli in care copii sunt agresati de profesori(copii cu cerinte speciale),mai grav este ca acestia intretin si relatii sexuale in scoli iar cadrele didactice sunt nepasatoare,pe unii ii transfera la alte centre,nu se iau masuri iar la randul lor cei agresati ii agreseaza pe cei mici! Fara cuvinte,cadre didactice care au ore platite iar ei nu stau nici macar o ora in plus dar daca ai pile la directoare se poate! Intrebati copii din scolile speciale din Sibiu daca au fost batuti pentru a invata! Pacat sunt copii de la casa de copii care nu spun nimic ,dar la cine sa spuna?
Raspunde

din sibiu

Acum 9 ani

Cine sa faca educatie? Adultii care vorbesc vulgar, care mananca seminte pe strada, ori cei care se intorc din strainatate cu impresia ca totul are un pret, pentru ei \"cei sapte ani de acasa\"nu inseamna nimic. Copiii oglindesc faptele parintilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus