Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Aproape 7.000 pachete de tigari de contrabanda, trimise printr-o firma de curierat, confiscate

Garda Financiară Sibiu a confiscat, miercuri, aproape 7.000 de pachete de ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina, care erau trimise, printr-o firmă de curierat rapid, de la Satu Mare la Bucureşti, prejudiciul creat fiind de 50.000 de lei, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit directorului Gărzii Financiare Sibiu, Nicolae Fumurescu, inspectorii au avut o informaţie potrivit căreia într-o maşină de curierat rapid, care se deplasa de la Satu Mare la Bucureşti, se aflau ţigări de contrabandă.
În baza informaţiei s-a organizat, miercuri, o acţiune şi, în urma acesteia, au fost confiscate aproape 7.000 de pachete de ţigări, provenite din Ucraina.
"Este o metodă nouă, aceasta a transportului mărfii de contrabandă prin curierat. Am avut o informaţie şi am valorificat-o. Este vorba de aproape 7.000 de pachete de ţigări. Prejudiciul din acciză, adus statului, este de aproximativ 50.000 de lei", a declarat, corespondentului Mediafax, Nicolae Fumurescu.
Potrivit acestuia, metoda a fost aleasă de către cei care introduc mărfuri de contrabandă în ţară, în urma înăspririi controalelor asupra TIR-urilor, la punctele de intrare în ţară.
Fumurescu a afirmat că cele aproape 7.000 de pachete de ţigări se aflau în două colete, dintre care unul trimis de o persoană fizică din Satu Mare către o firmă din Bucureşti, iar celălalt de către o societate din Satu Mare către un bucureştean.
În prezent, inspectorii Gărzii Financiare Sibiu fac cercetări pentru a stabili cine va fi tras la răspundere pentru evaziune fiscală şi contrabandă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus