Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
20°C

EBA si Cioaba au comemorat romii decedati in timpul Holocaustului

Europarlamentarul Elena Băsescu și autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă au participat săptămâna aceasta la Strasbourg, la Consiliul Europei, la Plenara Adunării Delegaţilor la Forumul European al Romilor şi Nomazilor găzduită de Consiliul Europei din Strasbourg. În acest cadru a avut loc o ceremonie comemorativă a romilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Holocaustului în perioada 1942-1945. "Discriminarea porneşte încă de la apelativele atribuite romilor şi poate duce până la izolarea acestora şi la un comportament nepotrivit faţă de ei. De ani de zile au avut loc o serie de discuţii şi dezbateri privind discriminarea romilor şi nevoia de soluţii. În ciuda lor, nu am fost în stare să găsim soluţii concrete. Speranţele noastre stau în noua Strategie care poate să rezolve sau să schimbe acest lucru. Direcţiile ei prioritare vor fi educaţia, sănătatea şi facilitarea accesului pe piaţa muncii", a declarat Elena Băsescu în cadrul întâlnirii.
La acest eveniment au mai participat şi o serie de personalităţi din cadrul Consiliului Europei printre care: Secretarul General al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland şi Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Melvut Cavusoglu alături de reprezentantul permanent al Ungariei pe lângă Consiliul Europei, Judit Jozsef în numele Preşedinţiei Ungare.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

4me

Acum 11 ani

un pas inainte in eliminarea discriminarii si rezolvarea problemei romilor.mult succes in continuare!
Raspunde

hmmm

Acum 11 ani

este daor politica! au nevoie de voturi iar tiganii sunt destul de multi!
Raspunde

Niculaie

Acum 11 ani

No, ca s\'o-ntâlnit neamurili... Jacardela-mo-Pirando, mânca-ti-as...
Raspunde

ioio

Acum 11 ani

Ce bine-i sade la EBA langa \"Il Re \"...le da Cioaba la tigani cate o galeata de tabla plina cu portocalele si s-au aranjat voturile pt PD-L FIARE VECHI Cumparammmmmmmmmmm !
Raspunde

VARLAAM

Acum 11 ani

Educatia,sanatatea si facilitarea accesului pe piata muncii a romilor.Mult succes in continuare.
Raspunde

@ Varlam

Acum 11 ani

Ori esti prost,ori ai capiat.N-au romanii locuri de munca.Spitalele se desfiinteaza,scolile se comaseaza,oamenii mor de foame iar tu lingi dosurile portocalii.Las-o dracului de linguseala,nu vezi in ce directie mergem,sau esti orb?Daca esti orb ai o scuza ca vezi negru,daca nu ,te-au legat altii la ochi,dezleaga-te.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus