Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Slujba de Inviere va fi oficiata si la Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului

Slujba de Înviere va fi oficiată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, iar credincioşii vor primi Sfintele Paşti în căniţe de lut, tradiţionale, confecţionate de meşterii din Horezu, judeţul Vâlcea, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu, Paştele va fi sărbătorit şi în acest an în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Biserica de lemn din Bezded.
"Accesul vizitatorilor se va face pe la poarta 1 şi pe poarta de la Biserica din Bezded, începând cu ora 23.30. Sfintele Paşti vor fi oferite vizitatorilor în căni de ceramică, lucrate în vestitul centru al olăritului Horezu", se arată în comunicat.
Biserica de lemn din Bezded este un monument istoric care datează din anul 1754 şi a fost transferată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în anul 1990, fiind sfinţită un an mai târziu.
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este unul dintre locurile preferate de sibieni şi turişti pentru slujba de Înviere.
Anual, peste 3.000 de credincioşi îşi petrec acolo noaptea de Înviere şi prima zi de Paşti, plimbându-se pe alei şi admirând monumentele tehnicii şi civilizaţiei populare din toate zonele ţării.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

satean

Acum 11 ani

lucru slab in casa popii. un popa mincinos. pastile nu au ajuns nici pentru jumatate din oamenii care au fost acolo. unii au plecat la alte biserici sa ia niste pasca. rusine. pe astia nu-i intreaba nimeni de sanatate? alo, mitropolia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus