Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Educatie pentru democratie in trei licee din Sibiu

 

În contextul în care nivelul de cultură civică și politică din România este unul foarte scăzut, mai ales în rândul tinerilor, Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel din România implementează proiectul “Informația înseamnă putere! Fii puternic (Educație pentru democrație pentru elevii de liceu)”. În Municipiul Sibiu  proiectul se desfășoară pe tot  parcursul lunii aprilie pentru elevii Liceului Onisifor Ghibu, CN George Barițiu și CN Octavian Goga, informează organizatorii.
 
”Scopul proiectului este creșterea nivelului de cultură civică în rândul liceenilor (cei care urmează să voteze pentru prima oară), precum şi întărirea relaţiilor dintre instituţiile statului şi cetăţeni la nivel local, naţional şi chiar european, se arată într-un comunicat de presă remis ziarului Turnul Sfatului.
 
Pe 27 și 28 aprilie 2011 elevii  Colegiului Național Octavian Goga au ocazia să participe la programul de traininguri. Participanții primesc informații cu privire la rolul și atribuțiile autorităților administrației publice locale și centrale, într-o manieră interactivă și atractivă pentru liceeni.
Vineri, 29 aprilie ora 13:00, la sediul Inspectoratului Școlar Sibiu, Institutul Qvorum organizează dezbaterea cu tema ”Relația dintre cetățeni și autoritățile administrației publice”. Invitați sunt elevii și profesorii liceelor partenere în cadrul proiectului, reprezentanți ai instituțiilor administrației publice de la nivel local și central și mass-media locală.
 
Pentru mai multe detalii consultați site-ul proiectului, www.euparticip.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus