Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Inalta tradare

 

Sfîrșitul de săptămînă ce a trecut ne-a oferit două evenimente mondiale din sfera cea mai înaltă și, totodată, cea mai normală: pe de o parte, căsătoria regală din cea mai veche monarhie a lumii civilizate – este vorba de William, fiul cel mare al Prințului moștenitor al Coroanei Britanice, iar pe de altă parte, beatificarea unui Prinț al bisericii catolice, Papa Ioan Paul al II-lea, unul dintre principalii artizani ai libertății noastre de est-europeni!
Cînd participi, cu sufletul prins în simbolurile supreme ale unor asemenea evenimente, nu poți să nu ai și o tresărire de spaimă, comparând normalitatea unei lumi, la care este drept să aspiri, cu prăpastia spirituală /morală în care a fost târâtă țara noastră !!... Astfel ajungem de fapt la o concluzie importantă - pentru că este decisivă – și radicală: după toate mizeriile perioadei comuniste, au urmat 21 de ani de înaltă trădare națională !! Fără excepție, toți aceia care s-au cățărat în pozițiile de conducere din țara asta pot fi acuzați că, pe lîngă penibila gestionare a sărăciei unui popor, au trădat cele mai importante interese ale acestui popor și ale țării !!
 
Daca sunteți curioși să aflați cum definesc legile actuale ale țării „înalta trădare” puteți vedea că toate oficialitățile respective se încadrează în aceste „norme”… Eu voi enumera doar ceea ce nu prea se discută legat de responsabilitățile celor care s-au ales singuri la cîrmă, sau au fost aleși de votanți neinformați/manipulați. Iată:
 
permanenta încercare de a camufla tradițiile statale cele mai fertile ale acestui neam – Monarhia , partidele de dreapta, organizarea comunităților zonale de proprietari; și cel mai grav – camuflarea și antipropaganda oficială (deci plătită din bani publici) contra disponibilității M.S. Regelui Mihai I, încă din ianuarie 1990, de a conduce spre normalitate România. Așa că am rămas să fim conduși spre dezastru de către cei neaveniți !
 
lipsa aproape totală din discuțiile politice, și mai ales din necesara educare politică a telespectatorilor, a realității unui aspect strategic: Coroana Română are dreptul inalienabil asupra teritoriului Basarabiei (până la Marea cea Mare) și Bucovinei de Nord ! Vă dați seama ce piruetă a făcut fostul președinte Constantinescu, care, după ce a promis că va favoriza monarhia, a vândut încă o dată Bucovina Ucrainei…
 
permanenta luptă a tuturor oficialilor și a celorlalți din umbră pentru a păstra „legăturile bolnăvicioase” cu Rusia. Nu vorbim de relațiile normale, comerciale,etc, ci de vânzarea țării – începând cu gașca ce a dat lovitura de stat și până la „specialiștii” din petrol, gaze și alte sectoare strategice..
 
distrugerea agriculturii și a satului românesc. Dată fiind amploarea golurilor din legislație, creditare financiară, repartizare a fondurilor europene și din justiție, putem spune că este o distrugere sistematică !! Depopularea și emigrarea în Vest nu era normală pentru lumea noastră rurală, ele au fost încurajate de ticăloșia cu care s-a guvernat… Tocmai șansa strategică a ridicării a jumătate din populația acestui neam a fost sabotată după tehnici bolșevice, eliminîndu-se de la vot cei mai valoroși oameni ai satelor !
 
distrugerea sistemelor de sănătate, de învățămînt și de cultură ale țării. Pot să vă reamintesc de recomandările „comisarilor” bolșevici ruși pentru partidele comuniste din țările ocupate după război – ele se refereau tocmai la surparea acestor trei sisteme, pentru a deruta și dezola populația, care astfel să devină o masă ușor manevrabilă… Se pare că astfel de populație avem acum din plin, cealaltă parte fiind emigrată în ultimii 40 de ani !!(după unele calcule, în total cca. 7 milioane oameni).
 
denaturarea sistemului de asistență socială; exagerat de mulți asistați și pensionari capabili de muncă stau pe banii statului, între vîrstele de 25 și 55 de ani !!
 
realizarea intenționată a unui mediu ostil muncii cinstite, a unui mediu toxic pentru reconstituirea clasei de mijloc (baza oricărei societăți civilizate și prospere). În același timp, conducătorii din ultimii 21 de ani au „reușit” să realizeze un mediu foarte permisiv (chiar stimulativ…) pentru infractori, deci și pentru ei-înșiși – ce poate fi mai clar decît dobândirea halucinantă de averi imense peste noapte, într-o țară ce posedă o treime populație săracă, după ce au emigrat milioane de oameni aflați la vîrstele cele mai bune pentru muncă și creație !
 
aservirea justiției unor scopuri politicianiste, pentru favorizarea furtului de la stat/ de la proprietarii antebelici/ de la cei încarcerați cu sutele de mii înainte de 1990…Acest punct este și cel vizat de Uniunea Europeană ca o cauză a imposibilității rezolvării corupției – rușinea Europei !
 
Din toate aceste cauze noi, cei rămași în țară, am ajuns de râsul lumii civilizate și, cel mai grav, suntem mereu pe ultimul loc în toate clasamentele Uniunii europene... Nu e deloc promițător să ne batem cu Albania sau județele fostei Iugoslavii pe cele mai mizerabile rezultate – că Bulgaria ne-a luat-o oricum înainte ! Ce ilustrare mai teribilă doriți decât faptul că automobiliștii din București pleacă pe la Giurgiu și merg pe șosele bulgărești spre litoralul românesc… La așa conducere, așa „realizări”…

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus