Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Boc in campanie: o data pe saptamana lanseaza autostrada Sibiu - Pitesti

Premierul Emil Boc a declarat la Bacău, că proiectele tronsoanelor de autostradă Comarnic-Braşov şi Piteşti-Sibiu “vor pleca la drum în acest an”.

Aceste investiţii fac parte dintr-un “prim lot cuprinzând 20 de proiecte, aprobat miercuri (27 aprilie, n.r.) în Guvern, ce urmează a fi realizate în parteneriat public privat. (...) Tot în baza unui asemenea tip de colaborare vor mai fi realizate şi alte două tronsoane de autostrăzi: Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni şi Bucureşti - Focşani, care după discuţiile purtate azi (sâmbătă, 30 aprilie, n.r), cu liderii PDL din judeţele Moldovei, ar putea fi prelungit până la Suceava şi Siret, la ieşirea din ţară spre Ucraina”, a declarat Emil Boc.

Premierul a afirmat că ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi-a arătat disponibilitatea să discute la Comisia Europeană prelungirea proiectului iniţial.

“Sper ca la discuţia finală cu Comisarul european pentru transporturi propunerea de astăzi, privind prelungirea autostrăzii Bucureşti - Focşani, să obţin ca tronsonul de autostradă să iasă din România pe la Siret să fie o reuşită. Mă bazez pe faptul că ieşirile către graniţele non europene sunt extrem de importante”, a arătat el.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a susţinut că, aflându-se “în plin proces de negociere cu forurile europene din domeniu”, a trebuit să fie “rezervată până în prezent”, arătând totuşi că ceea ce s-a dorit s-a reuşit să se impună în realizarea noii reţele transeuropene.

Premierul Emil Boc a reafirmat necesitatea adoptării parteneriatelor public-privat ca soluţie pentru modernizarea mai rapidă a ţării, arătând că “nu sunt bani în nicio ţară să se facă proiecte mari doar din impozitele şi taxele de la buget”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

eu

Acum 11 ani

lasa-neeeeee
Raspunde

me

Acum 11 ani

avem mare nevoie de autostrada speram ca lucrurile vor deveni realitate cat mai curand
Raspunde

un Sibian

Acum 11 ani

sa dea Domnul sa o incepti macar! Ca de terminat ........ nu cred ca mai apucati sa o vedeti voi..... sau noi.
Raspunde

VARLAAM

Acum 11 ani

Premierul EMIL BOC va duce la bun sfarsit toate proiectele privind tronsoanele de autostrada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus