Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Fleischer invitat de Departamentul de Stat SUA la un program pentru tineri lideri europeni

Helge Fleischer, Subsecretar de Stat în Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) al Guvernului României, participă în această lună la invitația Departamentului de Stat SUA la programul „Teme actuale sociale, politice și economice ale Statelor Unite pentru tineri lideri europeni” (Current U.S. Social, Political and Economic Issues for Young European Leaders).   
Programul aduce în Statele Unite invitați specializați în diverse domenii de activitate, care participă la programe ce înlesnesc întâlniri cu specialiști din domeniul lor, schimb de opinii cât și experiență și oferă posibilitatea de a cunoaște societatea americană și modul de viață american. Programul este organizat de Biroul pentru Relații Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat al Statelor Unite, a cărui activitate este autorizată de Mutual Education and Cultural Exchange Act din 1961, cunoscută sub numele de lege Fullbright-Hays, care are drept scop facilitarea înțelegerii reciproce între Statele Unite ale Americii și alte țări ale lumii.
"În timpul programului voi prezenta cadrul legislativ și instituțional privind relațiile interetnice din România, acesta fiind un model de bună practică în Europa, și o să vorbesc  despre programele pe care le desfașoară Departementul pentru Relațiile Interetnice în acest an", a declarat Subsecretarul de Stat DRI, Helge Fleischer.
La program participă tineri lideri din Albania, Armenia, Belgia, Croația, Danemarca, Estonia, Italia, Letonia, Malta, Montenegro, Norvegia, Slovacia, Turcia și Marea Britanie, Helge Fleischer fiind singurul politician român invitat sa facă parte din acest grup.
Programul cuprinde întâlniri cu politicieni, reprezentanți ai administrației publice și a societații civile de la nivel federal, statal și local. Sunt prevăzute vizite la instituții guvernamentale și neguvernamentale din Washington D.C., New York, Greensboro/Carolina de Nord, Tucson/Arizona, Seatle/Washington. Toate cheltuielile legate de această vizită sunt suportate de Guvernul SUA.
În afara programului, Helge Fleischer se va întâlni cu  Adrian Vierița, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus