Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Episcopul Sibiului, Andrei Fagarasanul, candidat la scaunul vacant al Arhiepiscopiei de Alba-Iulia

Membrii Sinodului Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului i-au desemnat, luni, prin vot secret, pe episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, PS Andrei Făgărăşanul, şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului, PS Irineu Bistriţeanul, candidaţi la scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia.

Sinodul Mitropolitan s-a întrunit în şedinţă specială, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca, sub presedinţia mitropolitului Andrei Andreicuţ, pentru desemnarea candidaţilor pentru scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de Biroul de Presă al Mitropoliei.

Numele celor doi ierarhi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan vor fi prezentate membrilor Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei de Alba-Iulia, care se va întruni în şedinţa de consultare cu membrii Sinodului Mitropolitan, marţi, 10 mai, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca.

"În cazul în care se consideră necesar, Adunarea eparhială şi membrii de drept pot cere completarea listei ierarhilor candidaţi, cu încă un ierarh, ales din lista candidaţilor eligibili, întocmită de Cancelaria Sfântului Sinod. Lista finală a candidaţilor va fi înaintată Sfântului Sinod, care se va întruni în şedinţa de lucru, vineri, 19 mai, la reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege, prin vot secret, pe viitorul Arhiepiscop de Alba Iulia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Andre

Acum 11 ani

Sa dea Domnul ca Pre Sfintia Voastra sa plece si sa vina inapoi Pre Sfintitul Vicar Visarion Rasinarianul.DOAMNE AJUTA.
Raspunde

xxx

Acum 11 ani

Andre. P.S. Visarion nu se mai poate reintoarce la Sibiu deoarece este deja episcop titular la Tulcea, ierarhic superior unui episcop vicar. Era si este ideal ca PS Visarion sa ajungă arhiepiscop la Alba Iulia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus