Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

ULBS doneaza Spitalului un aparat medical de 500.000 de lei

Noul ecograf Doppler color va fi donat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu mâine la prânz.

Noul ecograf va funcţiona la Clinica Radiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi va deservi întreaga comunitate sibiană. Totodată, aparatul va servi la pregătirea medicilor care doresc să obţină atestatul în ecografie şi la alte activităţi de cercetare, beneficiarul ultim fiind tot pacientul care va primi îngrijiri de calitate, făcute de profesionişti pe baza unor diagnostice exacte şi a unor tratamente de ultimă oră.

Investiţia de aproximativ 500 de mii de lei a fost făcută de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în cadrul proiectului „Integrarea cercetării româneşti în contextul cercetării europene – burse doctorale”, proiect finanţat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resuselor Umane.

Vor participa la eveniment rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, Conf. Dr. Adrian Şanta, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Aparatul achiziţionat include, pe lângă funcţiile de bază ale unui ecograf, o serie de module de lucru printre care un modul de achiziţie 3D a imaginii ţesuturilor şi unul de achiziţie 4D cu traductor dedicat, un modul special de analiza părţilor moi şi a structurilor grase, un modul de achiziţie 3D a imaginii specializat pentru regiunea mamară, un sistem de analiză a ţesutului hepatic şi altele.

Toate aceste funcţii cresc capacitatea de diagnosticare a pacienţilor în cadrul spitalului sibian, prin posibilitatea unor investigaţii ale maselor tumorale din sân, şi stabilirea caracterului malign sau benign al acestora, a stabilirii gradului de fibroză hepatică şi altele.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus